Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Voordracht Koninklijke onderscheidingen 2019

Geplaatst: 13-6-2018

Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen in principe in aanmerking voor een Koninklijke onderscheiding, maar dan moeten ze eerst worden voorgedragen. Kandidaatsverzoeken voor een Koninklijke onderscheiding op 26 april 2019 kunnen tot 15 augustus 2018 worden ingediend.

Bijzondere inzet

Bij een Koninklijke onderscheiding gaat het om iemands persoonlijke bijzondere inzet voor de samenleving. Die inzet moet gedurende ‘geruime tijd’ gepleegd zijn en een aaneengesloten periode omvatten. Er wordt een periode van ongeveer 15 jaar gehanteerd. Het alleen karaktervol en voorbeeldig uitoefenen van je dagelijkse werk is niet voldoende om in aanmerking te komen voor een lintje. De voor te dragen persoon moet verder van ‘onbesproken gedrag’ zijn.

Verzoek indienen vóór 15 augustus

Kandidaatsverzoeken voor een Koninklijke onderscheiding op 26 april 2019 kunnen tot 15 augustus 2018 worden ingediend. Aanvragen voor een andere uitreikingsdatum dan de dag van de lintjesregen, kunnen alleen ruim tevoren (minimaal 6 maanden) in behandeling worden genomen.

Voordracht en informatie

Om iemand voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding kunt u een voorstelformulier indienen bij de gemeente. Dit formulier kunt u ophalen in het stadhuis, maar ook downloaden via www.lintjes.nl. Voor informatie in de gemeente Lelystad kunt u terecht bij mevrouw S. Herrenauw, kabinetszaken (tel. 14 0320 of mail naar gemeente@lelystad.nl).