Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Installatie nieuwe wethouders en raadsleden

Geplaatst: 7-6-2018

In de raadsvergadering van dinsdagavond 12 juni 2018 worden de voorgedragen kandidaat-wethouders voor de gemeente Lelystad geïnstalleerd. Aansluitend worden drie nieuwe raadsleden beëdigd.

logo gemeenteraad Lelystad

Beoogde wethouders

Het nieuwe college kent 6 wethouders, één namens elke partij in de nieuwe coalitie. De beoogde wethouders zijn: Janneke Sparreboom-van der Spoel (VVD), Ed Rentenaar (InwonersPartij), Nelly den Os (PvdA), Elly van Wageningen (ChristenUnie), Peter Schot (D66) en John van den Heuvel (SP). De VVD levert een fulltime wethouder. De wethouders namens de overige partijen krijgen een deeltijdaanstelling voor 0,8 fte, zodat het college in totaal dezelfde omvang behoudt als het vorige college.

Beëdiging drie nieuwe raadsleden

Drie van de voorgedragen wethouders (mevrouw Sparreboom, mevrouw Den Os en mevrouw Van Wageningen) zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 gekozen in de Raad van Lelystad. Direct na hun benoeming tot wethouder worden de volgende drie nieuwe raadsleden beëdigd die de vrijgevallen plaatsen in de gemeenteraad zullen innemen, te weten: Bart Schopman (VVD), Rob Ros (PvdA) en Jarno Volmer (ChristenUnie).

Live via website

U bent aanstaande dinsdagavond van harte welkom in het stadhuis om bij deze installatie aanwezig te zijn, de installatie wordt tevens live uitgezonden. Meer informatie over tijden van de bijeenkomst, achterliggende stukken en live-uitzending op de website van de gemeenteraad.