Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Finale Grote Verkeersquiz Lelystad 2018 gewonnen door de Triangel

Geplaatst: 4-6-2018

De finales van de Grote Verkeersquiz Lelystad 2018, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vonden plaats op vrijdagmiddag 1 juni 2018 in het Agora Theater. Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live – presenteerde de quiz en moedigde de deelnemers op een leuke manier aan om de strijd met elkaar aan te gaan. De Triangel bleek de beste van de zes scholen te zijn en ontving de wisselbeker. Timothëus heeft de prijs gewonnen voor het leukste spandoek. Wethouder John van den Heuvel heeft de prijzen uitgereikt aan de enthousiaste deelnemers.

Wisselbeker

De scholen die aan de finalerondes op 1 juni mee hebben gedaan zijn: De Helmstok, Regenboog, Meander Oost, De Windroos, Meander West, De Optimist, Timothëus, Driemaster, De Triangel, De Horizon, De Kring en de Schakel. Het duo van de school de Triangel bleek de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht te hebben. Zij ontvingen een grote wisselbeker uit handen van wethouder John van den Heuvel. Daarnaast werd een prijs voor het leukste spandoek uitgereikt aan de school Timothëus.

Provinciale finale op 29 juni

De twee best presterende scholen, namelijk de Triangel en de Kring, mogen op 29 juni Lelystad vertegenwoordigen tijdens de grote Provinciale Verkeersquiz die wederom wordt gehouden in het Agora theater.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz

De gemeente Lelystad vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe. Door van de verkeerslessen een strijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners

De Grote Verkeersquiz Lelystad werd dit jaar voor de 2e keer georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Lelystad en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.