Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Expositie 'Te Kunst en te Kleur' in provinciehuis

Geplaatst: 4-6-2018

Wethouder Janneke Sparreboom heeft vrijdag 1 juni 2018 de expositie met schilderijen van de Lelystadse kunstenares Marijke Kienhuis geopend in het provinciehuis aan de Visarenddreef in Lelystad. De opening werd omlijst door stadsdichter Thomas Gerla en pianiste Igna Geveke. De expositie is tot en met 7 juli 2018 tijdens kantooruren te zien in het provinciehuis.

Overzicht van sfeer en stijl

De expositie omvat een aantal schilderijen (acryl op doek) die een mooi overzicht geven van de sfeer en stijl waarin Marijke Kienhuis zich de afgelopen jaren heeft  gemanifesteerd. Kenmerkend is haar uitbundige kleurgebruik en de vormentaal waarin veel dynamiek is te zien. Ze bewerkt haar meestal doeken voor, zodat er een ruwe ondergrondlaag te zien is en werkt dan met dunne transparante acrylverf in meerdere lagen, waardoor de kleurvakken uit meerdere kleuren bestaan. Ze werkt intuïtief en laat merendeels de vormen al schilderend spontaan ontstaan.

Veelzijdig

Marijke Kienhuis is een veelzijdig kunstenares en dichteres. Ze zet zich in Lelystad actief in als lid van kunstenaarscollectief Kup-11 en van De Dijkdichters. Ook is zij medeoprichter en presentator van Open Podium De Salon.