Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Zomerkamp Zeekadettenkorps Nederland voor 1e keer in Lelystad

Geplaatst: 26-7-2018

Wethouder John van den Heuvel heeft een bezoek gebracht aan het zomerkamp van het Zeekadettenkorps Nederland in de Bataviahaven. Het zomerkamp van de zeekadetten duurt een hele week. De volgende haven waar zij aanmeren, is Lemmer. Het zomerkamp wordt ondersteund door de marine en zij stellen hiervoor diverse mensen en een aantal zeilsloepen ter beschikking. Het zomerkamp wordt georganiseerd en gerund door vrijwilligers die meestal een zeevaartachtergrond hebben.

Schild

Wethouder Van den Heuvel is meegevaren met het opleidingsschip Bulgia naar het Markermeer en daar hebben de kadetten met de zeilwedstrijden hun nautische vaardigheden kunnen tonen. Hierna werd een bezoek gebracht aan het opleidingsschip Sittard, waar de zeekadetten een buffet hadden verzorgd voor de gasten. Hier kreeg wethouder John van den Heuvel uit handen van de voorzitter een schild overhandigd met het wapen erop van het Zeekadettenkorps Nederland.

Korps Lelystad

Het doel van het bezoek was om de bevolking van Flevoland en Lelystad, de plaatselijke politiek, het lokale bedrijfsleven en potentiële vrijwilligers kennis te laten maken met de activiteiten van het Zeekadetkorps Nederland teneinde enthousiasme te kweken voor de oprichting van een Zeekadetkorps Lelystad.

Verantwoordelijkheid en discipline

Wethouder John van den Heuvel: "Het was een warme dag op het water met helaas nauwelijks wind. Dat mocht gelukkig de pret niet drukken en ik kon zien dat de zeekadetten veel plezier hadden tijdens de zeilwedstrijden. Ik heb interessante gesprekken gevoerd en ik begreep dat er vanuit het landelijk bestuur interesse is om ook in Lelystad een zeekadettenkorps op te richten. Dat zou een mooie activiteit en toevoeging zijn voor onze jeugd, want hier leren zij bijvoorbeeld wat verantwoordelijkheid en discipline is en dat is een mooie voorbereiding op hun werkzame leven."