Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wijkspreekuur Kustwijk verhuist naar de vernieuwde Dukdalf

Geplaatst: 27-7-2018

De verbouwing van het wijkcentrum De Dukdalf aan de Punter 35-27 is gereed. Het beheer is van een zelfstandig bestuur overgegaan naar Welzijn Lelystad. Hoewel de officiële opening nog niet heeft plaatsgevonden verhuist het wijkspreekuur voor de Kustwijk met ingang van woensdag 8 augustus van het tijdelijke wijkpunt in basisschool De Toermalijn Noord (Jol 24-53) naar De Dukdalf. Ook het financieel spreekuur verhuist na de vakantieperiode naar De Dukdalf.

Vanaf 8 augustus 2018

Kustwijkbewoners kunnen vanaf woensdag 8 augustus 2018 iedere woensdag van 13.00 – 14.00 uur terecht in wijkcentrum De Dukdalf met vragen, klachten of informatie over veiligheid, openbare ruimte, huurwoningen en sociale problemen. Tijdens dit spreekuur zijn aanwezig de wijkagent, de klantcontact-persoon van de gemeente (op het gebied van beheer openbare ruimte), de bewonersconsulent van Centrada, een lid van het Sociaal Wijkteam, de opbouwwerker van Welzijn en een lid van de wijkraad Kustwijk.

Financieel Spreekuur

Voor financiële vragen en problemen kunnen mensen terecht bij een apart financieel spreekuur. Met ingang van woensdag 5 september zal ook dit spreekuur elke woensdag plaatsvinden in De Dukdalf,  van 13.00 – 15.00 uur. Tot 31 augustus vindt het financieel spreekuur voor Kustwijk nog plaats elke dinsdag van 13.00 – 15.00 uur in de MFA Hanzeborg aan de Koningsbergenstraat 201 en elke donderdag van 13.00 – 15.00 uur in de FlevoMeer Bibliotheek aan De Promesse 4.

Het financieel spreekuur is o.a. bedoeld voor de volgende zaken:

  • Wilt u kwijtschelding van belastingen of een betalingsregeling aanvragen?
  • Heeft u een brief gekregen van een instantie maar begrijpt u de inhoud niet?
  • Wordt u maar moeilijk wegwijs op internet?
  • Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier?
  • Wilt u weten of u recht hebt op een toeslag?
  • Heeft u financiële problemen?

Zonder afspraak en gratis

Bewoners van Kustwijk kunnen zowel voor het wijkspreekuur als voor het financieel spreekuur gewoon binnenlopen. Het is gratis en een afspraak maken is niet nodig. De Kustwijk bestaat uit de wijken Boeier, Flevo Golf Resort, Jol, Galjoen, Golfpark; Karveel, Parkeiland Jol, Parkhaven, Punter, Stadseiland, Suyderseeboulevard, Houtribhoogte, Bataviahaven en Noordzoom.