Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Aanleg fietsoversteek Buizerdweg

Geplaatst: 19-7-2018

Ter hoogte van het MFA eiland tussen de supermarkt en het Kindcentrum in Warande wordt aan de Buizerdweg een fietsoversteek gerealiseerd. De werkzaamheden hiervoor starten op 27 augustus 2018 en zijn uiterlijk 29 september 2018 afgerond.

Buizerdweg deels afgesloten

In verband met de werkzaamheden wordt de Buizerdweg tussen de Haagwinde en de Ranonkellaan afgesloten. Het doorgaande verkeer wordt in een lus omgeleid via de genoemde wegen, op het MFA eiland om uiteindelijk op de Buizerdweg de route te vervolgen. Op haal- en brengtijden van de school worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Fietsers/voetgangers

Fietsverkeer kan tijdens de uitvoering van het werk gebruikmaken van de huidige oversteek op de Buizerdweg. Zij fietsen over het voormalige terrein van de tijdelijke school, steken met behulp van verkeersregelaars over ter hoogte van Deen en fietsen dan over het plein naar het Kindcentrum. Door de inzet van verkeersregelaars wordt de verkeersveiligheid van de fietsers gewaarborgd op het moment dat zij zich samen met auto’s op de weg bevinden.

Planning

Na afronding van het werk wordt de nieuwe oversteek niet meteen in gebruik genomen. Dit heeft te maken met de diverse bouwwerkzaamheden aan het appartementencomplex. Als dit werk is afgerond, dan wordt de oversteek in gebruik genomen. Dit zal naar verwachting begin november 2018 zijn. Tegen die tijd informeren wij u over de exacte datum.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer M. Visser. Dit kan telefonisch op nummer 14-0320 of per e-mail op gemeente@lelystad.nl.