Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lancering 2e filmpje ideeënmakelaar in Zuiderzeewijk

Geplaatst: 22-1-2018

Vier jongeren uit de Zuiderzeewijk organiseren iedere zondag een sport- en spelmiddag voor de kinderen uit de buurt. De middagen worden gehouden in sportzaal in de MFA Zuiderzee, aan de Waddenlaan 1 in Lelystad. Op zondag 21 januari 2018 heeft wethouder Janneke Sparreboom met de lancering van het 2e filmpje van de ideeënmakelaar, de formele aftrap verricht van deze wekelijks terugkerende activiteit.

Leuke bezigheid

Naast het feit dat sport en spel een leuke bezigheid op de zondagmiddag is, zien de initiatiefnemers het als een goede mogelijkheid om kinderen en jongeren uit de wijk met elkaar te verbinden. Ze wisselen elkaar af met gamen, tafeltennissen, sportzaal-activiteiten, bordspellen en dansen. Na afloop van de activiteiten is er een gezellig samenzijn, waar de kinderen en jongeren onder het genot van een gezond hapje en een drankje met elkaar kletsen.

Verbinding

Wethouder Sparreboom: "Samen spelen zorgt voor verbinding met elkaar. Door dit initiatief komen niet alleen kinderen en jongeren meer met elkaar in contact, maar ook ouders van kinderen en andere buurtbewoners. Door te investeren in sport en spel, investeer je niet alleen in de gezondheid van de kinderen, maar investeer je in de sociale samenhang in de wijk."

Filmpjes

Een greep uit de ideeën die bij de ideeënmakelaar terecht zijn gekomen, worden de komende periode online gezet. Het doel hiervan is om nog meer mensen in Lelystad te inspireren met wat mensen samen kunnen doen om de stad op sociaal en maatschappelijk vlak vooruit te helpen. Ideeën die zorgen voor meer samenhang of verbinding in een straat of wijk. Linkjes naar de filmpjes zijn te vinden op de webpagina over de ideeënmakelaar >>

Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren.

Ideeën indienen

Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent via nummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.