Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad houdt belastingspreekuren van 30 januari t/m 13 februari

Geplaatst: 29-1-2018

Eind januari heeft gemeente Lelystad de gecombineerde belastingaanslagen voor 2018 verstuurd. Deze belastingaanslag omvat de lokale belastingen die de gemeente heft. Het gaat om de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. Inwoners kunnen veel gemeentelijke belastingzaken online regelen via www.lelystad.nl/belastingwijzer. Hiervoor is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Voor inwoners met vragen over hun gecombineerde belastingaanslag houdt de gemeente belastingspreekuren in het stadhuis. Tot en met 13 februari 2018 kunnen inwoners op werkdagen tussen 09:00 uur en 16:00 uur met hun vragen terecht op het belastingspreekuur.

Digitale Belastingbalie

Inwoners kunnen hun belastingzaken met de gemeente online regelen via de Digitale Belastingbalie. Deze is te vinden op de website. Via de Digitale Belastingbalie kunnen inwoners o.a. hun aanslag inzien, een taxatieverslag opvragen, bezwaar indienen, een automatische incasso afgeven en hun hond af- of aanmelden voor de hondenbelasting. Om belastingzaken met de gemeente digitaal te regelen, is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Inwoners die een DigiD inlognaam willen aanvragen of hun wachtwoord zijn vergeten, kunnen dit regelen via de Digitale Belastingbalie

Belastingspreekuur

Van 30 januari tot en met 13 februari kunnen inwoners met vragen over de gecombineerde belastingaanslag terecht op de spreekuren in het stadhuis. Tussen 09:00 uur en 16:00 uur staan belastingmedewerkers paraat bij de balies van Werk en Inkomen in de hal van het stadhuis. Een afspraak maken is niet nodig, het spreekuur is op vrije inloop. Inwoners en ondernemers kunnen hun belastingvragen ook telefonisch stellen aan de belastingmedewerkers via telefoonnummer 14 0320.

Meer weten?

Meer informatie over bijvoorbeeld de tarieven van 2018, uitleg van begrippen en betalingsmogelijkheden is te vinden op deze website. Hier is ook een video van de gemeente te vinden over contact met de medewerkers van team Belastingen.