Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Januari

Nieuwsoverzicht

Recreatieplas ‘t Bovenwater heeft al een aantal jaren last van de waterkwaliteit, waardoor blauwalg ontstond. Maatregelen, zoals de inzet van een maaiverzamelboot, zijn ingezet om de waterkwaliteit te verbeteren. Het beheer over de periode 2012 tot en met 2017 is gemonitord en geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat de beheermaatregelen op bevaarbaarheid, maaisel en blauwalgen om aanscherping vragen.

Geplaatst: 31-1-2018

Het college van gemeente Lelystad vindt een goede balans tussen beperken van overlast van honden en het faciliteren van hondenbezitters erg belangrijk. In overleg met samenwerkingspartners als politie, woningcorporatie, Staatsbosbeheer en Kynologenclub Flevoland, is de bestaande aanpak en uitvoering van het hondenbeleid tegen het licht gehouden. Hieruit blijkt dat de geldende beleidsregels voldoen en dat het zwaartepunt van de actualisatie in de uitvoering dient te liggen. Aanvullend is het bestaande hondenbeleid uitgebreid met een 'protocol bijtincidenten honden'.

Geplaatst: 31-1-2018

Lelystad is een gastvrije en toegankelijke stad voor bewoners, recreanten en bezoekers. Hierbij speelt de bewegwijzering in de stad een belangrijke rol. Om de aantrekkelijkheid te behouden en te vergroten is het belangrijk om een optimaal netwerk en bewegwijzering te hebben voor alle gebruikers. Als goed gastheer wil het college haar bezoekers daarom niet alleen vriendelijk ontvangen, maar ook verder begeleiden in de stad. Het college wil daarom de bewegwijzering verbeteren.

Geplaatst: 31-1-2018

Topgroup is duurzaam, creatief en veelzijdig. "Onze kracht? We kunnen snel schakelen en we zien kansen in de markt," zeggen Ramses Rens en René van Veen. Het tweetal is directeur van Topgroup, een veelzijdige onderneming in Lelystad die duurzame producten importeert.

Geplaatst: 31-1-2018

Tien bedrijfskringen uit Flevoland en Gelderland en VNO NCW Flevoland hebben dinsdagmorgen 30 januari 2018 een manifest ondertekend voor spoedige opening van Lelystad Airport. "We verzoeken de minister alles te doen wat in haar vermogen ligt om Lelystad Airport op 1 april 2019 als vakantieluchthaven open te stellen," aldus Dirk Jan Verdoorn, namens de ondernemers in de regio en voorzitter van Bedrijfskring Lelystad.

Geplaatst: 30-1-2018

Afgelopen vrijdag hield de gemeente een werkconferentie inclusie in het stadhuis, waar mensen met een beperking en diverse organisaties bijeen waren om op enkele grote thema’s de stand van zaken in Lelystad in kaart te brengen. Wethouder Janneke Sparreboom opende de bijeenkomst en gaf aan hoe belangrijk de gemeente dit thema vindt.

Geplaatst: 30-1-2018

Wethouder Elly van Wageningen heeft een werkbezoek aan KFC Lelystad gebracht. Eigenaar Johan Tijink, een echte ondernemer, geworteld in Lelystad, heeft een inspirerend verhaal. Zijn KFC vestiging is één van de succesvolste KFC vestigingen van het land. Het is daarmee ook de plek waar nieuwe ontwikkelingen worden getest en nieuwe landelijk opererende medewerkers kennismaken met de praktijk.

Geplaatst: 29-1-2018

Net als voorgaande jaren kwamen op zaterdag 27 januari uit alle windstreken zes bigbands naar Kubus om tijdens het Bigband Festival hun repertoire ten gehore te brengen. Alle bands speelden een swingend en afwisselend repertoire voor een volle zaal. De stemming zat er goed in. Het publiek beloonde ieder optreden met een daverend applaus.

Geplaatst: 29-1-2018

De scooterstalling voor het voormalige politiebureau aan het Stationsplein wordt verplaatst naar de andere zijde van het station, tegenover de rechtbank. Dit is noodzakelijk omdat het voormalige politiebureau wordt verbouwd en er genoeg ruimte moet zijn om de werkzaamheden uit te voeren.

Geplaatst: 29-1-2018

Onder grote publieke belangstelling vond op 25 januari de opening plaats van de nieuwe winkel van het Goed aan de Meent 14b in Lelystad. Wethouder Elly van Wageningen opende samen met directeur van het Goed, Willem van Rijn en directeur van het Concern voor Werk, Onno Vermooten de winkel.

Geplaatst: 29-1-2018

Eind januari heeft gemeente Lelystad de gecombineerde belastingaanslagen voor 2018 verstuurd. Deze belastingaanslag omvat de lokale belastingen die de gemeente heft. Het gaat om de onroerende zaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing, de rioolheffing en eventueel de hondenbelasting. Inwoners kunnen veel gemeentelijke belastingzaken online regelen via www.lelystad.nl/belastingwijzer. Hiervoor is het handig om de DigiD inloggegevens bij de hand te hebben. Voor inwoners met vragen over hun gecombineerde belastingaanslag houdt de gemeente belastingspreekuren in het stadhuis. Tot en met 13 februari 2018 kunnen inwoners op werkdagen tussen 09:00 uur en 16:00 uur met hun vragen terecht op het belastingspreekuur.

Geplaatst: 29-1-2018

"Papa, het licht is rood, je moet stoppen." "Mama, ik heb mijn gordel nog niet om." Kinderen denken ineens actief mee in het verkeer. Op peuterspeelzaal en basisschool De Finnjol is met het project Jongleren in het verkeer hard gewerkt aan het thema verkeer. Tijdens het project maken jonge kinderen spelenderwijs kennis met verkeer.

Geplaatst: 26-1-2018