Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Februari

Nieuwsoverzicht

Maandag 26 februari 2018 is begonnen met de eerste fase van de aanleg van het Olmenpark. In deze fase wordt grond vervoerd naar het Olmenpark. Deze grond dient als basis voor de verdere realisatie die in mei wordt opgepakt.

Geplaatst: 15-3-2018

De gemeente Lelystad gaat van start met de campagne 'Lang zult u wonen’. Het is een bewustwordingscampagne om inwoners te stimuleren op tijd te beginnen met het veiliger en comfortabeler maken van hun woning. "De meeste mensen willen graag oud worden in het huis en de buurt waar ze nu wonen. Maar mensen denken vaak nog niet na over de vraag hoe ze dat mogelijk kunnen maken," zegt wethouder Janneke Sparreboom.

Geplaatst: 28-2-2018

Gemeente Lelystad heeft eind januari de gecombineerde belastingaanslagen 2018 verzonden. Als u nog geen aanslag ontvangen heeft, dan is de kans groot dat de aanslag klaar staat in de Berichtenbox van Mijn Overheid. Als u in Mijn Overheid heeft aangegeven dat u de aanslag in de Berichtenbox wilt ontvangen, dan krijgt u deze niet meer per post.

Geplaatst: 28-2-2018

Wethouder John van den Heuvel heeft namens het college de felicitaties overgebracht aan directeur Thierry de Jager voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2018. De Participatiepenning wordt op 13 april voor de derde keer uitgereikt tijdens de 14e editie van het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen in Zeewolde. Ook dit jaar zijn er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor de Participatiepenning. Hajé is een van de zes genomineerde bedrijven uit Flevoland en het enige genomineerde bedrijf uit Lelystad.

Geplaatst: 28-2-2018

Op maandag 26 februari vond de officiële start plaats van Operatie Steenbreek. Burgemeester Ina Adema heeft op het Stadhuisplein symbolisch een stukje verharding verwijderd om daar een fruitstruik in te planten: stenen eruit en een stukje groene natuur erin. Operatie Steenbreek is een landelijke actie waaraan tientallen gemeenten, waterschappen en andere organisaties deelnemen. Ook de gemeente Lelystad is lid van operatie Steenbreek. Doel is minder verharding en meer groen(e natuur) in tuinen en daarbuiten.

Geplaatst: 27-2-2018

Gemeente Lelystad sluit zich vanaf 1 maart 2018 aan bij de landelijke beweging Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Met het starten van deze JOGG-aanpak geeft Lelystad een extra impuls aan het stimuleren van een gezonde leefstijl en gezond gewicht onder kinderen, jongeren en de volwassenen in hun omgeving. Vanaf maart gaat de gemeente samen met partners en een JOGG-regisseur aan de slag om deze aanpak vorm te geven.

Geplaatst: 27-2-2018

De initiatiefnemers van BRAM hebben onder grote belangstelling van raadsleden, ouders en kinderen op zaterdag 24 februari 2018 in Theater Posa het filmpje over hun initiatief bekeken. Wethouder Elly van Wageningen lanceerde het 4e filmpje van de ideeënmakelaar tijdens de BRAM-bijeenkomst. Zij sprak haar waardering uit over het initiatief, omdat hierdoor kinderen met autisme en/of AD(H)D plezier hebben in hun vrije tijd. Zij krijgen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en ze maken interessante dingen mee die goed zijn voor hun ontwikkeling.

Geplaatst: 27-2-2018

Basisschool Driestromenland heeft afgelopen week feest gevierd. De school bestaat 35 jaar en daarom waren er in de week voorafgaand aan de voorjaarsvakantie allerlei feestelijke activiteiten in en om school. Tijdens de afsluiting op donderdag was wethouder Elly van Wageningen aanwezig. Zij feliciteerde directie, team en kinderen met het 35-jarig jubileum. Ter herinnering aan het feest deelde de wethouder armbandjes met de tekst “35 jaar Driestromenland” uit aan de kinderen.

Geplaatst: 27-2-2018

Op zaterdag 24 februari jl. heeft wethouder duurzaamheid Elly van Wageningen onder grote publieke belangstelling de nieuwe winkel van De Ekolander Natuurvoeding geopend. In de winkel is tevens een ‘shop-in-een-shop’ van de Wereldwinkel Lelystad gevestigd. In haar toespraak ging wethouder Elly van Wageningen in op het belang van duurzaam geproduceerd voedsel, zoals dat onder andere bij De Ekolander verkrijgbaar is. Een deel van de producten is lokaal geproduceerd, wat nog eens een extra bijdrage levert aan een duurzaam Lelystad.

Geplaatst: 26-2-2018

De termijn waarop bewoners hun keuze kunnen doorgeven is verlengd tot en met 18 maart 2018. Een aantal bewoners van laagbouwwoningen die de brief nog niet heeft gehad, ontvangt alsnog de brief met inlogcode om te stemmen. Het gaat om adressen die in eerste instantie ten onrechte niet zijn meegegaan. Ook organiseert de gemeente een extra inloopbijeenkomst over het nieuwe inzamelen op donderdag 8 maart tussen 18.00 en 20.00 uur in het stadhuis.

Geplaatst: 26-2-2018

Dinsdag 20 februari heeft wethouder Janneke Sparreboom officieel het nieuwe Resto VanHarte in wijkcentrum Zuiderzee geopend. Resto VanHarte, de formule voor gezellige buurtrestaurants, is een landelijke organisatie met meer dan vijftig Resto’s verspreid door het land. De buurtfunctie en de mogelijkheid om elkaar ongedwongen te ontmoeten, blijken voor de gasten net zo belangrijk als het driegangenmenu. Resto VanHarte is het buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde en betaalbare maaltijden. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen.

Geplaatst: 23-2-2018

MC Groep gaat het energieverbruik verder verduurzamen door het plaatsen van onder andere 3.100 zonnepanelen op het dak van MC Zuiderzee. Een eerste belangrijke stap naar het realiseren van deze groene stroomvoorziening. Naar verwachting zal MC Zuiderzee rond de zomer van dit jaar haar eerste zonnestroom produceren.

Geplaatst: 22-2-2018