Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Proef met meten hoe vol ondergrondse containers zijn

Geplaatst: 6-8-2018

In augustus zijn gemeente Lelystad en HVC met een proef gestart om te meten hoe vol de ondergrondse restafvalcontainers zijn. Hiervoor kregen 20 ondergrondse containers een vulgraadsensor. Met de sensor wordt gemeten hoe vol de containers zijn en wanneer deze geleegd moeten worden. Daarmee kan het aantal bijplaatsingen door te volle containers verminderd worden. De proef startte half augustus en loopt tot einde van het jaar.

Proef moet bijdragen aan minder bijplaatsingen

De proef met de vulgraadsensor is onderdeel van de mix aan maatregelen om het aantal bijplaatsingen te verminderen. Door te meten hoe vol de containers zijn, kan HVC deze legen voordat ze vol zijn. Daarmee wordt voorkomen dat ondergrondse containers vol zitten en er vuilniszakken naast de containers belanden. De proef test onder meer een aantal typen sensoren en achterliggende ICT-systemen. Na de proef wordt een keuze gemaakt voor een type sensor en ICT-systeem. De proef start halverwege augustus en loopt tot het einde van het jaar.

Alle nieuwe containers krijgen een vulgraadsensor

De buurten die bij de enquête over het nieuwe inzamelen gekozen hebben voor een ondergrondse restafvalcontainer, krijgen containers met een vulgraadsensor. De sensor is daarmee een belangrijk onderdeel van de mix aan maatregelen om bijplaatsingen te voorkomen.