Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Toegankelijkheid website opnieuw bevestigd

Geplaatst: 12-4-2018

De website van de gemeente Lelystad voldoet voor het vijfde jaar op rij aan de landelijke Webrichtlijnen voor toegankelijke overheidswebsites. Ook in 2018 dragen wij daarom weer het groengekleurde driesterren Drempelvrij-keurmerk.

Webrichtlijnen

De webrichtlijnen zijn verplicht voor de overheid. Niet op basis van een wet, maar op basis van afspraken. Een website die wordt gebouwd en onderhouden volgens de Webrichtlijnen heeft als voordeel dat deze door iedereen gebruikt kan worden, ongeacht welk apparaat of browser wordt gebruikt. Ook door mensen die niet (goed) kunnen zien of horen, moeite hebben met ingewikkelde teksten of geen muis kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan (kleuren-)blinden, doven, mensen met dyslexie en mensen die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn. Een toegankelijke website kan daarnaast goed door zoekmachines worden ‘gelezen’ en wordt dus beter gevonden.

Drempelvrij.nl

Op de website Drempelvrij.nl staat een overzicht van alle organisaties die voldoen aan de webrichtlijnen voor overheidswebsites.

Meer informatie over het toegankelijke Lelystad.nl.