Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Politiekids Noordoost en Noordwest behalen diploma

Geplaatst: 13-4-2018

Super trots waren ze: 39 kinderen uit Lelystad kregen woensdag 11 april 2108 hun Politiekidsdiploma uit handen van burgemeester Ina Adema en plaatsvervangend politiechef Edwin Wietsma. Een half jaar lang volgden zij in het project Politiekids een intensieve training op het gebied van weerbaarheid en conditie. Bovendien hebben ze de Lelystadse politie geholpen met het leefbaar en veilig houden van hun wijken. Het project is tot stand gekomen door een samenwerking tussen scholen, ouders, politie Lelystad, Centrada, Het Sportbedrijf, Welzijn Lelystad en de gemeente.

Succesvolle trajecten

Alle trajecten tot nu toe zijn zeer succesvol verlopen en het aantal uitvallers is gering. De belangstelling voor het project Politiekids is erg groot. Naast het uitgebreide trainingsprogramma worden de kinderen onder begeleiding van een agent ingezet bij allerlei evenementen en acties van de politie. Zo leren zij de geleerde vaardigheden en kennis toe te passen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verstrekken van informatie aan bewoners en aan verkeersdeelnemers. Op deze manier worden ze zich ook meer bewust van hun eigen gedrag.

Politiekids wordt mogelijk gemaakt door Mensen Maken de Buurt

Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. In Mensen Maken de Buurt wordt nauw samengewerkt met partners en organisaties in de wijk en wordt meegedacht over hoe bewoners zelf hun idee kunnen realiseren. Goede ideeën, klein of groot, kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar, bewonersconsulent of de opbouwwerker via telefoonnummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website www.mensenmakendebuurt.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de campagne en over lopende projecten in de stad.

Bekijk ook het promotiefilmpje van Mensen Maken de Buurt.