Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad schrijft plan uit voor blok van 3 bouwkavels in Warande

Geplaatst: 4-4-2018

De gemeente Lelystad biedt aan geïnteresseerde marktpartijen een blok van drie bouwkavels aan in de wijk Warande. De kavels hebben een gezamenlijke oppervlakte van 5.776 m2. Marktpartijen als bouwers, projectontwikkelaars, architecten hebben tot en met 2 mei 2018 de gelegenheid een bod te doen om zo mee te dingen voor deze kavels een bouwplan te mogen maken. De te realiseren woningen moeten voldoen aan de in bestemmingsplan en beeldregieplan Warande vastgelegde kaders. Op de bouwkavels kan gevarieerd worden gebouwd: rijwoningen, tweekappers en vrijstaand. Maximaal gaat het om 25 woningen. De gemeente gunt de ontwikkeling van de 3 bouwkavels aan de inschrijver met het hoogste bod.

Modern Mondriaans tuindorp

De bouwkavels waarvoor de hoogste inschrijver 1 bouwplan moet maken, maken deel uit van een gebiedje dat het karakter van een modern tuindorp moet krijgen. Aan de ene kant ligt een brede vaart; aan de andere kant het nog aan te leggen Olmenpark. De MFA Warande met school en kinderopvang is vlakbij, evenals de supermarkt van DEEN Vastgoedwinkels. Het nieuwe buurtje moet een vrolijke en zomerse uitstraling krijgen, geïnspireerd op het werk van kunstschilder Piet Mondriaan. De strakke woningbouwontwerpen moeten refereren aan de rechte lijnen uit zijn schilderwerk. De bebouwing is het witte doek, waarop een compositie met één of en enkele kleuraccenten ontstaat. De straatnamen waar de woningen moeten verrijzen hebben namen gekregen als: Madelief, Klaproos, Koriander en Kamille.

Openbare inschrijving

Het proces van de openbare inschrijving heeft een doorlooptijd van vier weken. Het inschrijfbiljet waarin een bod wordt gedaan op de gezamenlijke kavels moet uiterlijk 2 mei 2018 binnen zijn. Voor alle documenten zoals bestemmingsplan Warande, woonomgevingsplan, matenplan, (model)reserveringsovereenkomst, informatie over de procedure, de voorwaarden etc. kunnen marktpartijen terecht op deze pagina.