Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

April

Nieuwsoverzicht

Leerlingen van basisschool De Triangel hielden vorige week een swingende eindpresentatie van De Culturele Haven. Vol trots showden zij hun zelfgemaakte outfits tijdens een modeshow en organiseerden zij hun eigen playbackshow, met als centraal thema: identiteit.

Geplaatst: 30-4-2018

Wethouder Elly van Wageningen heeft donderdag 26 april 2018 De Groene Tafel geopend, de nieuwe lunchroom in kringloopwinkel De Groene Sluis. In de lunchroom werken mensen via Concern voor Werk om het horecavak te leren. Zo worden zij voorbereid om door te kunnen stromen naar betaald werk.

Geplaatst: 27-4-2018

De bewoners van verzorgingshuizen in Lelystad kregen op Koningsdag koningsgebak aangeboden door het Oranjecomité Lelystad. Burgemeester Ina Adema deelde samen met de heer Carel Luiting Maten, voorzitter van het Oranjecomité Lelystad, de eerste gebakjes uit in woonzorgcentrum De Hoven.

Geplaatst: 27-4-2018

Op donderdag 26 april vond de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Tien Lelystedelingen ontvingen uit handen van burgemeester Ina Adema een Koninklijke onderscheiding. Zes vrouwen en vier mannen kregen een Koninklijke onderscheiding. De gedecoreerden zijn stuk voor stuk Lelystedelingen die zich jarenlang hebben ingezet voor hun club, hun vereniging, een instantie, een bestuur of voor mensen die hulp nodig hebben.

Geplaatst: 26-4-2018

Het college van Lelystad heeft het actieplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) vastgesteld. Duurzaam inkopen is al uitgangspunt bij het inkoopbeleid van de gemeente. Met dit actieplan geeft de gemeente ook invulling aan het Manifest MVI van het Rijk dat Lelystad eind 2016 mede ondertekend heeft.

Geplaatst: 25-4-2018

Het online jaarverslag 2017 van de Gemeenteraad.

Geplaatst: 24-4-2018

Op donderdag 19 april heeft wethouder Janneke Sparreboom de officiële onthulling verzorgd van het certificaat “Wij werken mantelzorgvriendelijk”. Werk combineren met mantelzorgtaken is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Gemiddeld 1 op de 5 werknemers combineert werk met mantelzorgtaken en dat aantal groeit nog steeds. Dit geeft aan hoe belangrijk het is om hier als werkgever aandacht aan te besteden.

Geplaatst: 23-4-2018

Na de doop van het startbord met Lelystads water, verklaarden burgemeester Adema en heemraad Schelwald de Waterwandelweg voor geopend. In haar toespraak roemde burgemeester Ina Adema de relatie van Lelystad met het water. Uit het water ontstaan, stad aan het water, het plezier van watersport, de jachthavens en natuurlijk ook de Marker Wadden. Zij dankte Rotaryclub Lelystad Batavia, die de zestien informatiepanelen heeft ontworpen en geplaatst.

Geplaatst: 23-4-2018

Tijdens de Tegenlicht meet-up van de Stadmakerij van donderdag 19 april 2018 hebben de initiatiefnemers uit de Zuiderzeewijk het filmpje over hun netwerk bekeken. Dit onder grote belangstelling van actieve bewoners en andere betrokkenen bij burgerinitiatieven. De meet-up van het televisieprogramma VPRO Tegenlicht is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij burgerinitiatieven of daar vanuit gemeente of maatschappelijke instellingen mee te maken heeft. Wethouder Janneke Sparreboom lanceerde het 6e filmpje van de ideeënmakelaar en sprak in dit kader over het versterkende effect van een netwerk van initiatiefnemers en het belang van met elkaar in gesprek blijven om bewoners zo goed mogelijk te faciliteren hun initiatief zelf te realiseren.

Geplaatst: 23-4-2018

Kinderen van 15 basisscholen die Plustijd volgen, hebben woensdagmiddag 18 april in de raadzaal in het stadhuis van Lelystad een gastles gehad van wethouder Janneke Sparreboom. De les ging over democratie en de wethouder vertelde de kinderen hoe het besturen van een gemeente werkt. De kinderen hebben spelenderwijs samen met de wethouder ondervonden hoe het besluitvormingsproces in zijn werk gaat. De Plustijd-groep van De Albatros liet trots zien wat zij in het project Sharepaint hebben geschilderd. De kinderen van De Lepelaar droegen een mooi gedicht voor. Na afloop kregen de kinderen een rondleiding door het stadhuis.

Geplaatst: 23-4-2018

Jop Fackeldey heeft bij zijn afscheid als wethouder van gemeente Lelystad op vrijdag 20 april 2018 de Cornelis Lelypenning ontvangen. De Cornelis Lelypenning is hem door de gemeenteraad toegekend als grote blijk van waardering voor zijn inzet voor de stad en de samenleving en de uitzonderlijke wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn wethouderschap.

Geplaatst: 20-4-2018

Afgelopen donderdag vierden ontwikkelaars Mateboer en ReadyforLiving de start bouw van 35 woningen rondom park ‘Het Scheepswrak’ in Warande. Woningkopers waren uitgenodigd om samen met wethouder Ed Rentenaar een vrolijke toekomst voor het project in te luiden: de wethouder zette samen met toekomstige bewoners een groot confettikanon in werking, terwijl op de achtergrond de laatste heipaal van de dag de grond in ging.

Geplaatst: 20-4-2018