Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Made in Lelystad: robatherm levert van Lelystad tot China

Geplaatst: 30-5-2019

Wethouder economische zaken, Janneke Sparreboom, heeft een bezoek gebracht aan het bedrijf robatherm Nederland. Het op industrieterrein Oostervaart gevestigde bedrijf levert luchtbehandelingssystemen in binnen- en buitenland. Het bezoek past in de reeks werkbezoeken van de wethouder aan Lelystadse ondernemingen.

Kennismaking

Van elk bezoek wordt verslag gedaan in de FlevoPost onder de noemer 'Made in Lelystad'. Zo maakt niet alleen de wethouder, maar ook de inwoner van Lelystad en lezer van het huis-aan-huisblad kennis met bedrijven die Lelystad als vestigingsplaats en uitvalsbasis voor hun bedrijfsactiviteiten hebben gekozen. Alle bedrijfsbezoeken samen geven een goed beeld van het rijk geschakeerde en ondernemende bedrijfsleven in Lelystad. De serie, waarmee elke dan operationele wethouder EZ een kijkje geeft in zijn/haar 'economische agenda', loopt al vanaf 2016.

Technische achtergrond

Bij robatherm Nederland werken voornamelijk mensen met een technische achtergrond. De productie van de luchtbehandelingskasten vindt plaats bij robatherm Duitsland of in de fabriek in Thailand. In Lelystad focust robatherm zich op het vermarkten van de producten. De werkplaats in Lelystad wordt vooral gebruikt om maatwerk te leveren: afstemming van de producten op de wens van de klant.

Eigen stempel

Wethouder Janneke Sparreboom drukt haar eigen stempel op elk bedrijfsbezoek door het verslag daarvan in de FlevoPost te voorzien van een ervaren of nog te verwerken 'Tip' en/of door het bedrijf bereikte c.q. geambieerde 'Top'.

Lees hier het op 29 mei 2019 in de FlevoPost gepubliceerde 'Made in Lelystad'-verhaal