Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad krijgt bioscoop in Stadshart

Geplaatst: 8-5-2019

Het college van Lelystad heeft overeenstemming bereikt met een projectontwikkelaar voor de bouw van een bioscoop in het Stadshart. De bioscoop wordt onderdeel van de ontwikkeling van het Theaterkwartier.

2020

De bioscoop krijgt tussen de 3 en 5 zalen. De komende periode wordt dit verder uitgewerkt. Naar verwachting kan de bouw starten in 2020 en worden de eerste films gedraaid in 2021. Op dit moment ligt het voorontwerpbestemmingsplan Theaterkwartier ter inzage dat de bouw van de bioscoop mogelijk maakt. 

Aanwinst

Wethouder Janneke Sparreboom: “Ik ben heel bij met de komst van een bioscoop in het Stadshart. Er is  hard gewerkt om dit mogelijk te maken, geweldig dat het uiteindelijk is gelukt. De bioscoop is samen met de horeca en een nieuwe inrichting van de Agorahof een prachtige aanwinst voor het uitgaansleven van Lelystad. Lelystedelingen kunnen straks in een aantrekkelijk Stadshart in het Theaterkwartier een hapje eten, een terrasje pakken, naar het theater én naar de bioscoop.” 

Wens in vervulling

In 2017 hebben college en raad al aangegeven een bioscoop te willen realiseren samen met horeca en woningen. In 2018 is ruimte gereserveerd voor de bioscoop in de plannen voor het Theaterkwartier. Met de komst van de bioscoop gaat dan ook een wens in vervulling voor Lelystad. In de tweede helft van 2019 wordt nader bekend gemaakt wie de bioscoop gaat exploiteren en welke horecaondernemers nog meer betrokken zijn bij deze ontwikkeling.

Gevarieerd uitgaansgebied

Met de realisatie van de bioscoop, horeca en woningen in een deel van het Theaterkwartier wordt samen met de huidige ondernemers aan de Agorahof invulling gegeven aan een aantrekkelijk en bruisend woon- en uitgaansgebied. De Agorahof zal een metamorfose ondergaan en veranderen in een gezellig uitgaansplein, met restaurants en terrassen: een plek waar jong en oud graag samenkomen en natuurlijk op zaterdag de markt wordt gehouden. Samen met de  ondernemers, de markt en bewoners zal worden gestart met het maken van een ontwerp van de Agorahof.

In het gehele Theaterkwartier zijn ca. 200 woningen/appartementen gepland. In 2020 wordt naar verwachting ook gestart met de bouw van nieuwe appartementen aan de Agoraweg, naast het theater.