Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente, Eduvier en Aeres ondertekenen adoptieovereenkomst Woldbos

Geplaatst: 21-5-2019

Op vrijdag 17 mei 2019 ondertekenden bestuurders van Eduvier onderwijsgroep en Stichting Aeres Groep, samen met wethouder Nelly den Os, een adoptieovereenkomst voor een gedeelte van het Woldbos. Beide scholen zullen dit deel van het bos gebruiken als praktijktuin.

Verbinding

Lelystad heeft veel openbaar groen en praktijkscholen zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om te kunnen oefenen. ‘Ik ben er trots op dat wij op deze manier een mooie verbinding kunnen leggen tussen het praktijkonderwijs en het openbaar groen in onze stad’, aldus wethouder Nelly den Os. ‘Door met de leerlingen naar het Woldbos te gaan, leren ze de praktijk pas echt kennen’, voegt Erik Wijtsma van de Stichting Aeres Groep toe.

Groen Verbindt

De adoptieovereenkomst komt voort uit de samenwerkingsvorm Groen Verbindt, waarin de gemeente Lelystad, Eduvier onderwijsgroep en Stichting Aeres Groep participeren. ‘Juist door zichtbaar te zijn in de stad, wordt men zich meer bewust van hun groene omgeving’, vult Els van Doorn van Eduvier onderwijsgroep aan. De overeenkomst versterkt de verbinding tussen beide scholen, waarmee het groenonderwijs beter op elkaar aansluit.

De praktijktuin wordt opgenomen in het onderwijsplan van Stichting Aeres Groep en Eduvier onderwijsgroep, zodat leerlingen van deze scholen onder begeleiding bomen en struiken leren snoeien en onderhouden.