Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Bouw Parkwijk Lelystad start in september

Geplaatst: 29-5-2019

Na de zomer begint de bouw van Parkwijk, de bijzondere aan het centrum van Lelystad gelieerde woonwijk. Wethouder Wonen, Janneke Sparreboom en Nina Nomden, directeur van de Lelystadse vestiging van Van Wijnen BV beklonken de ondertekening van de koop-realisatieovereenkomst voor de eerste 40 woningen.

Alle voorbereidingen voor een goede start zijn doorlopen: de gebiedsmarketing en profilering van Parkwijk Lelystad als nieuw stedelijk woonconcept hebben een stuwmeer aan belangstellenden en potentieel geïnteresseerde kopers opgeleverd; de gemeente heeft het gebied onlangs bouwrijp gemaakt; de gesprekken in de verkoopfase voor samen met kopers te ontwikkelen woningen hebben geleid tot een afgerond plan voor 40 woningen als eerst te realiseren fase.

Inspraak

Nina Nomden: ‘De toekomstige bewoners van Parkwijk hebben veel inspraak in hoe hun woning en daarmee hun wijk eruit komt te zien. Dat heet Projectmatig Particulier Opdrachtgeverschap, ofwel PPO. Je bepaalt zelf de woningbreedte, het aantal woonlagen, de kapvorm, de voorgevel, materiaal- en kleurgebruik, etc. Verder zijn er veel meer- en minderwerkopties. Uiteindelijk levert dit een gevarieerd stedelijk beeld op, sterk onderscheidend ten opzichte van woningbouw in regulier ontwikkelde woonwijken. Als lokale ontwikkelaar en bouwer zijn wij er trots op met Parkwijk een bijzondere meerwaarde aan de stad toe te voegen.’

Bijdrage aan stadshart

Volgens wethouder Sparreboom betekent de bouw van Parkwijk een impuls voor het stadshart. ‘We zijn hard bezig ons stadscentrum aan te passen aan de eisen van deze tijd; het centrum wordt compacter, we voegen woningen toe, middels nieuwbouw of door transformatie van kantoorpanden; we concentreren horeca en uitgaansvoorzieningen waaronder een bioscoop in het Theaterkwartier. Bewoners van Parkwijk profiteren straks optima forma van dat verlevendigde stadshart en dragen daar straks zelf in belangrijke mate aan bij.’

Vervolgfase

Parkwijk telt straks in totaal circa 135 nieuwe woningen. Behalve de koop-realisatieovereenkomst over de eerste 40 woningen, heeft Van Wijnen ook een reservering lopen voor de volgende fase van Parkwijk.

Wie meer wil weten over Parkwijk als autoluwe woonbuurt met hofjes en slenterstraatjes, maar met de dynamiek van een stadscentrum met bijbehorende voorzieningen op loopafstand, kan terecht op https://www.parkwijklelystad.nl/.

Parkwijk