Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Arriva wijzigt dienstregeling buslijn 5

Geplaatst: 29-5-2019

Vanaf zondag 2 juni wijzigt Arriva de dienstregeling van lijn 5 in Lelystad. De bus rijdt dan naar de wijk Hollandse Hout. Lijn 5 krijgt hierdoor een langere route, daarom is het noodzakelijk voor de dienstregeling om de route van lijn 5 aan te passen.

In de ochtend

In de ochtend rijdt de bus vanaf het station via de Larserdreef naar de wijk Hollandse Hout. De wijken Landstrekenwijk en Warande worden dan overgeslagen. Woon je in Landstrekenwijk of Warande? Dan kun je op de route naar het station instappen. Moet je in één van deze wijken zijn, dan kun je in de bus blijven zitten en op de terugweg uitstappen.

In de middag

In de middag om 12.00 uur wordt de route omgedraaid. Vanaf het station rijdt de bus door de Landenstrekenwijk en Warande naar de wijk Hollandse Hout en rijdt de bus via Larserdreef terug naar het station.

Ook wijzigt de route naar Lelycentre. Vanaf het station rijdt de bus via de Agora en Centrumbrug rechtstreeks naar Lelycentre. Hiermee ontstaat een snellere verbinding van het station naar Lelycentre. Vervolgens rijdt de bus de huidige route van lijn 5 terug naar het station. De Atolwijk wordt voortaan in één richting bediend.

Wilt u meer weten?

Kijk wat het voor jou betekent op arriva.nl.Of op www.9292.nl