Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Arcus nipt sterkste in Lagerhuisdebat 2019

Geplaatst: 22-5-2019

Het tweede Lagerhuisdebat tussen scholieren van Arcus en SGL -georganiseerd door Wereldwinkel Lelystad en Stadmakerij- is gewonnen door Arcus. Het was een spannende strijd in de raadzaal die de jury, bestaande uit Nelly den Os (wethouder), Harold van Waveren (Wereldwinkel Lelystad) en Barry Lommen (SVOL), de nodige hoofdbrekens bezorgde.

Economie en Duurzaamheid

Ook vertegenwoordigers van de raad waren aanwezig bij het debat met als thema Economie en Duurzaamheid. Gespreksleider was Nanno Kok die het debat op creatieve en prikkelende wijze leidde.

Beste debater

De beste debater was Ariane Kalsbeek (Arcus), die naast een uitstekende techniek, vooral rust uitstraalde en zich ook prima staande hield toen ze tegenover raadslid Hijmissen kwam te staan.

Juryvoorzitter Nelly den Os was zeer te spreken over de kwaliteit van beide teams en hoopte dat ook volgend jaar weer een Lagerhuisdebat wordt georganiseerd.

Ook dit jaar verdient het winnende team weer een uitstapje naar Culemborg, waar het distributiecentrum van wereldwinkelproducten is gevestigd, zodat kennis kan worden genomen van de filosofie en het aanbod van de winkel.