Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Maart

Nieuwsoverzicht

Om er zeker van te zijn dat elke kiesgerechtigde in Lelystad op 20 maart 2019 zijn of haar stem kan uitbrengen voor de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen worden voor Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland nieuwe stempassen gedrukt en bezorgd. De verwachting is dat alle kiesgerechtigden in deze wijken zaterdag de stempassen ontvangen.

Geplaatst: 13-3-2019

Inspireren jongeren ons om de juiste beslissingen voor de stad te nemen?

Geplaatst: 12-3-2019

Gemeente Lelystad onderzoekt of er behoefte en draagvlak is voor een verruiming van de openingstijden van de horeca in de stad. Op www.lelystad.nl/openingstijdenhoreca kunnen bewoners hun mening doorgeven. Daarnaast zijn de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad, gevraagd om te adviseren over een mogelijke verruiming van de openingstijden. De reacties van bewoners worden samengevoegd met het advies van de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad. Daarna wordt met de gemeenteraad besproken of de openingstijden van de horeca in Lelystad wel of niet worden aangepast.

Geplaatst: 12-3-2019

Vrijdag 8 maart 2019 heeft wethouder Nelly den Os de expositie van deelnemers aan de cursus Keramiek, gegeven bij Kwintes AC de Waterspiegel, geopend. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Anne Habing, keramist, en Tiny’s Atelier in de Kroonpassage in Lelystad.

Geplaatst: 11-3-2019

De eerste bijeenkomst afgelopen zaterdag van het Zeekadetkorps Lelystad was passend en misschien wel kenmerkend voor dit nieuwste Zeekadetkorps in Nederland: stormachtig. Van de negen aangemelde kinderen meldden zich zes kinderen zaterdag middag aan boord van het Charterschip Amalia. En die bleken ook nog eens een mooie dwarsdoorsnede van de Lelystadse bevolking te zijn. Ze konden hun lol niet op.

Geplaatst: 11-3-2019

Op maandag 18 maart 2019 worden van 09.00 uur tot 16.30 uur werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde Houtribweg en Durgerdamstraat. De werkzaamheden houden verband met het verbeteren van het wegdek.

Geplaatst: 8-3-2019

De gemeente breidt haar dienstverlening uit door aanvragen van inwoners ook steeds meer digitaal aan te bieden. In het bijzonder voor uitkeringen zijn er in de afgelopen periode digitale formulieren ontwikkeld. Op 7 maart gaf wethouder John van de Heuvel het startschot voor het nieuwe digitale loket voor de aanvraag van uitkeringen. “Geen ingewikkelde formulieren waar je niet uitkomt, maar overzichtelijk ingerichte websites voor alle doelgroepen in onze samenleving die een uitkering willen aanvragen”, aldus wethouder John van den Heuvel.

Geplaatst: 8-3-2019

Boan May Abdel Nor van basisschool De Boeier uit Lelystad heeft vanmiddag de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Lelystad en betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lelystad vertegenwoordigen in de provinciale finale en wordt wellicht wel De Nationale Voorleeskampioen 2019! De supporters van Rosa Woltjer van BS De Horizon wonnen de prijs voor de beste yell en spandoek.

Geplaatst: 7-3-2019

Van 22 februari tot en met 1 maart 2019 hebben alle kiesgerechtigden in Lelystad een stempas ontvangen. Als u ten onrechte geen stempas heeft ontvangen of uw stempas bent verloren, kunt u een vervangende stempas aanvragen.

Geplaatst: 6-3-2019

Vrijdag 1 maart 2019 verwelkomde wethouder Ed Rentenaar een delegatie uit Zuid-Korea in het Stadhuis van de gemeente Lelystad. De delegatie liet zich onder andere informeren over de Wmo. Maatschappelijke ondersteuning, zoals wij in Nederland kennen, is zelfs in modern land als Zuid-Korea een unicum.

Geplaatst: 6-3-2019

Burgemeester Ina Adema en Musa Fehratovic, medewerkster van het bedrijfsrestaurant in het stadhuis van Lelystad, staan stil bij vrijheid. Dinsdag 5 maart 2019 vertelden zij aan de hand van een persoonlijk voorwerp wat hun gedachten en gevoelens zijn bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer.

Geplaatst: 6-3-2019

De provincie Lelystad heeft aan vervoerder Arriva de opdracht gegund om de komende jaren de busverbinding tussen station Lelystad Centrum en Lelystad Airport te verzorgen. Het gaat om een rechtstreekse verbinding tussen het station en de nieuwe terminal van de luchthaven. Deze busverbinding zal worden uitgevoerd door volledig elektrische bussen. Vandaag namen gedeputeerde Jop Fackeldey, wethouder van Lelystad Ed Rentenaar, voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland Anne Hettinga en directeur Lelystad Airport Lelystad Hanne Buis alvast een elektrische bus om de route te verkennen.

Geplaatst: 5-3-2019