Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Maart

Nieuwsoverzicht

Vanaf 1 april is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen na het saneren van een dak met asbest. Met deze subsidie hoopt de provincie twee vliegen in één klap te kunnen slaan. Voor 2025 moeten namelijk alle daken van woningen, bedrijven en (overheids-)instellingen asbestvrij zijn.

Geplaatst: 22-3-2019

Bedrijventerrein Noordersluis heeft het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Basis Samenwerken gekregen. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van dit keurmerk is dat ondernemers samen met de gemeente, politie en brandweer afspraken maken over onderhoud en beheer en de aanpak van overlast en criminaliteit.

Geplaatst: 22-3-2019

Hier vindt u de processen-verbaal met daarin de voorlopige uitslag per stembureau en per kandidaat in Lelystad van de waterschapsverkiezingen 2019 en een totaaloverzicht.

Geplaatst: 21-3-2019

Hier vindt u de processen-verbaal met daarin de voorlopige uitslag per stembureau en per kandidaat in Lelystad van de provinciale statenverkiezingen 2019 en een totaaloverzicht.

Geplaatst: 21-3-2019

Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten. Gemeente Lelystad : Alle stembureaus

Geplaatst: 21-3-2019

Commissaris van de Koning in Flevoland Leen Verbeek, dijkgraaf Hetty Klavers en burgemeester Ina Adema brachten vanmorgen hun stem uit op het stembureau in Gemaal Wortman.

Geplaatst: 20-3-2019

Vandaag kunnen kiesgerechtigde inwoners van Lelystad hun stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten en van het waterschap.

Geplaatst: 20-3-2019

De gemeente Lelystad heeft een nieuwe website gelanceerd: www.lelycentrebouwt.nl. Vanaf nu kunnen bewoners, winkeliers plus andere belanghebbenden en belangstellenden bij het Lelycentre de realisering van het eind 2017 door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsplan daarop volgen. De website is tot stand gekomen in goede samenspraak met alle bij het Lelycentre betrokken partijen, zowel vastgoedeigenaren, projectontwikkelaars, architecten als bewoners en winkeliers.

Geplaatst: 20-3-2019

Gemeente Lelystad en Coriander Real Estate hebben een overeenkomst gesloten over de transformatie van kantoorpand Eurotower aan het Noorderwagenplein tot 81 appartementen. De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld.

Geplaatst: 20-3-2019

Als bewoner van een huis met een tuin kun je veel doen om je woonomgeving groener te maken. Een groene tuin zorgt voor een gezondere lucht, en kan het een rustpunt zijn in het drukke bestaan. Het brengt de natuur dichterbij. Maar ook als je geen tuin hebt, kun je de directe omgeving van je woning groener maken. Maak bijvoorbeeld een geveltuintje door een tegel langs het huis er uit te halen, wat plantaarde er in te doen en een plant of struik er in te zetten.

Geplaatst: 20-3-2019

Donderdag 14 maart vond het Netwerkcafé voor toeristische ondernemers plaats bij Club Port Side in Jachthaven Lelystad Haven. Na een kort welkomstwoord gaf wethouder Ed Rentenaar een presentatie over de gebiedsvisie van de kust van Lelystad. De ondernemers luisterden met interesse naar de toekomstige ontwikkelingen en ambities voor de kust van Lelystad. Hierna namen Martijn Dinant van Jachthaven Lelystad Haven en Alexander Rebel van Hotel de Lange Jammer de toehoorders mee in de historie van Het Werkeiland en hun bedrijven, waar zij nu staan en wat hun toekomstplannen zijn. Er kwamen interessante gesprekken op gang over wat deze stad nodig heeft om meer bezoekers aan te trekken.

Geplaatst: 20-3-2019

Het Lelycentre vormt samen met het stationsgebied in Stadshart Lelystad een van de 8 sleutelgebieden waar in de enorme behoefte aan woningbouw in de Randstad kan worden voorzien. De 8 sleutelgebieden zijn aangewezen door de in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) samenwerkende gemeenten. De woningbouwopgave wordt bekeken in goede samenhang met beschikbare ruimte en bereikbaarheid.

Geplaatst: 20-3-2019