Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Stilstaan bij vrijheid

Geplaatst: 6-3-2019

Burgemeester Ina Adema en Musa Fehratovic, medewerkster van het bedrijfsrestaurant in het stadhuis van Lelystad, staan stil bij vrijheid. Dinsdag 5 maart 2019 vertelden zij aan de hand van een persoonlijk voorwerp wat hun gedachten en gevoelens zijn bij ‘In Vrijheid Kiezen’. Want dat is het jaarthema van de Nationale Viering Bevrijding. Hiervoor is de provincie Flevoland dit jaar gastheer.

Flevolands initiatief

Deze week doen ook de provincie en de andere gemeenten mee aan dit initiatief. Met als doel om de inwoners van Flevoland te inspireren en te betrekken bij (de aanloop naar) het vredefeest op 5 mei 2019. Provincie Flevoland organiseert dat samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Almere en Bevrijdingsfestival Flevoland.

Persoonlijke voorwerpen toegelicht

De voorwerpen die vertalen wat burgemeester Ina Adema en stadhuismedewerkster Musa Fehratovic bij vrijheid denken, voelen of zien, zijn te bekijken in de centrale hal van het stadhuis. Ook vindt u daar informatie over hoe u zelf een voorwerp kunt plaatsen. Want: vrijheid geef je door. Ieders keuze als inspiratiebron. Verschillen zijn daarin van waarde. Als stimulans tot dialoog. Blijf nieuwsgierig naar elkaar. In alle diversiteit die Flevoland rijk is.

Uw gedachte

Wilt u geen voorwerp plaatsen, maar heeft u wel een eerste gedachte bij ‘In Vrijheid Kiezen’? Een herinnering, een ervaring of een wens voor de toekomst. Die woorden kunt u achterlaten op een flyer in de glazen bol. Uw woorden gaan dan mee naar het Almeerse theater KAF waar op 5 mei de Nationale viering plaatsvindt.