Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Seizoen riviercruises gestart met aanmeren van eerste schepen in Batavia Haven

Geplaatst: 26-3-2019

Vrijdag 22 maart startte voor de Batavia Haven, en daarmee voor Lelystad en Flevoland, het riviercruiseseizoen. De eerste twee schepen waren deze dag afgemeerd in de Batavia Haven. Wethouder Ed Rentenaar, Joop van Diest, directeur Bataviahaven en de havendienst verwelkomde kapitein Stefan Kosmalia en zijn bemanning in Lelystad. Ook gingen zij aan boord van het schip Vista Classica.

Start seizoen

Wethouder Ed Rentenaar: “Het is mooi dat het seizoen gestart is. Het zorgt weer voor dynamiek met de komst van deze toeristen in Batavia Haven en Bataviastad, beide onderdeel van Bataviakwartier. Ik ben blij dat er met de start van het seizoen van de riviercruises weer bezoekers naar Lelystad komen. Met alle ontwikkelingen, zoals Marker Wadden, verleiden we de bezoekers om langer in Lelystad te blijven. Ook de ontwikkeling van Poort Oostvaardersplassen Lelystad, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land draagt hieraan bij. Zo maken we het voor bezoekers steeds aantrekkelijker.”

“En het aantal reserveringen voor dit seizoen is weer flink gestegen ten opzichte van 2018. En dat was op zich al een recordjaar”, vult Joop van Diest aan.

Batavia Haven

Batavia Haven is voor de riviercruises een “turnaroud” haven voor vele rederijen. Dat wil zeggen dat de haven een opstap en uitstap punt is, waardoor er veel toeristen naar Lelystad komen. Het schip Vista Classica kan 110 passagiers vervoeren en er werken 31 crewleden. De volgende bestemming voor die dag was Hoorn.