Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ondernemers kunnen toeristische borden leasen

Geplaatst: 19-3-2019

Donderdag 14 maart heeft wethouder Ed Rentenaar het eerste toeristische bruin-witte bord overhandigd aan eigenaar Tom Bremer van Tom’s Creek. “Tom Bremer is vanaf het begin zeer betrokken geweest bij de toeristische bebording en het was niet meer dan logisch dat hij het eerste exemplaar overhandigd kreeg. Met de overhandiging is meteen het startsein gegeven voor de ‘opening’ van het loket waar toeristische borden met verwijzing naar een object aangevraagd kunnen worden. Zo kunnen onze bezoekers de toeristische bedrijven nog beter vinden”, aldus wethouder Ed Rentenaar.

Loket

De afgelopen maanden is de gemeente bezig geweest om ‘een loket’ te ontwikkelen, zodat ook ondernemers toeristische borden kunnen aanvragen. Al eerder was de gemeente gestart met de verwijzingen van de toeristische gebieden door de stad heen (toeristisch netwerk).

REvis

De partij waar naar gezocht werd moet het complete proces, van communicatie/aanvraag tot en met realisatie/beheer, uit handen nemen. Deze partij is gevonden in REvis uit Veghel. Een bedrijf met zeer ruime ervaring op dit gebied. Vanaf 14 maart benadert REvis schriftelijk de ondernemers. In de brief wordt het proces en de regels rond een aanvraag uitgelegd.

Ook voor de Provincie voert REvis deze werkzaamheden uit. Het voordeel hiervan is dat meteen de afstemming geborgd is, wanneer het om raakvlakken gaat in de openbare ruimte en wegwijzers. Toeristische ondernemers uit de hele provincie worden in contact gebracht met dit bedrijf.

Inclusief beheer

REvis biedt vervolgens een huur/lease overeenkomst aan voor een bepaalde periode. De ondernemer betaalt per jaar per bord en ook voor het beheer, dat wil zeggen schadeherstel, schoonmaken, 2 controle rondes per jaar, relatiebeheer en opname in de digitale database.