Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Ondanks vele wind en regen een geslaagd Netwerkcafé voor toeristische ondernemers

Geplaatst: 20-3-2019

Donderdag 14 maart vond het Netwerkcafé voor toeristische ondernemers plaats bij Club Port Side in Jachthaven Lelystad Haven. Na een kort welkomstwoord gaf wethouder Ed Rentenaar een presentatie over de gebiedsvisie van de kust van Lelystad. De ondernemers luisterden met interesse naar de toekomstige ontwikkelingen en ambities voor de kust van Lelystad. Hierna namen Martijn Dinant van Jachthaven Lelystad Haven en Alexander Rebel van Hotel de Lange Jammer de toehoorders mee in de historie van Het Werkeiland en hun bedrijven, waar zij nu staan en wat hun toekomstplannen zijn. Er kwamen interessante gesprekken op gang over wat deze stad nodig heeft om meer bezoekers aan te trekken.

Overhandiging eerste toeristisch bord

Vervolgens werd teruggekeken op het afgelopen toeristische jaar en de behaalde resultaten vanuit het Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie 2016-2026. Met behulp van een korte animatie is ingezoomd op de verschillende projecten die in 2018 zijn uitgevoerd. Resultaten laten een positief beeld zien. De toeristische sector in Lelystad groeit. In aansluiting hierop overhandigde wethouder Ed Rentenaar het eerste bruin-witte toeristische bord aan Tom Bremer, eigenaar van Vispark Toms Creek. Tom Bremer wilde al langer toeristische borden, zodat zijn bedrijf goed vindbaar is, en volgde dit proces nauwlettend. Hij was dan ook blij verrast met de overhandiging van het bord. De bijeenkomst werd na een rondleiding over Het Werkeiland, bij Hotel de Lange Jammer en het Gemaal Wortman afgesloten bij restaurant Twist.

Aanvragen toeristische borden

Het bedrijf Revis gaat het aanvragen en het beheer van de toeristische borden verzorgen. Binnenkort benadert REvis schriftelijk de ondernemers. In de brief wordt het proces en de regels rond een aanvraag uitgelegd. Vorig jaar heeft de gemeente borden geplaatst die verwijzen naar de toeristische gebieden in Lelystad. Met extra borden die specifiek verwijzen naar toeristische ondernemers in Lelystad, zijn zij nog beter vindbaar voor bezoekers.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven over het onderwerp toerisme? Geef u dan op voor de nieuwsbrief via de website https://www.lelystad.nl/nieuwsbrief en kies voor vrijetijdseconomie.