Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuwe stempassen voor kiesgerechtigden Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland

Geplaatst: 13-3-2019

Om er zeker van te zijn dat elke kiesgerechtigde in Lelystad op 20 maart 2019 zijn of haar stem kan uitbrengen voor de provinciale staten- en waterschapsverkiezingen worden voor Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland nieuwe stempassen gedrukt en bezorgd. De verwachting is dat alle kiesgerechtigden in deze wijken zaterdag de stempassen ontvangen.

Alleen laatst ontvangen stempassen geldig

Vorige week bleek dat in grote delen van deze wijken van Lelystad geen stempassen zijn bezorgd. Omdat niet duidelijk is op welke adressen in Beukenhof, De Scheren, Rozengaard, Jol en Stadseiland de stempassen wel of niet door Sandd zijn bezorgd, zal een deel van de kiesgerechtigden in deze wijken daardoor een tweede set stempassen ontvangen. Alleen de laatst ontvangen stempassen zijn geldig. Om op 20 maart te stemmen, kunnen zij dus alleen gebruik maken van de laatst ontvangen stempassen. 

Al vervangende stempassen ontvangen?

Kiesgerechtigden die zelf al vervangende stempassen hebben aangevraagd en ontvangen, krijgen in principe geen nieuwe stempassen. Voor hen geldt dat zij met hun inmiddels ontvangen vervangende stempassen hun stem kunnen uitbrengen. Mochten zij toch nieuwe stempassen ontvangen, dan zullen ook zij gebruik moeten maken van de nieuwe stempassen. In alle gevallen geldt: alleen de laatst ontvangen stempassen zijn geldig.