Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystad onderzoekt behoefte en draagvlak voor verruiming openingstijden horeca

Geplaatst: 12-3-2019

Gemeente Lelystad onderzoekt of er behoefte en draagvlak is voor een verruiming van de openingstijden van de horeca in de stad. Op www.lelystad.nl/openingstijdenhoreca kunnen bewoners hun mening doorgeven. Daarnaast zijn de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad, gevraagd om te adviseren over een mogelijke verruiming van de openingstijden. De reacties van bewoners worden samengevoegd met het advies van de politie en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Lelystad. Daarna wordt met de gemeenteraad besproken of de openingstijden van de horeca in Lelystad wel of niet worden aangepast.

Online enquête

De enquête kan ingevuld worden tot 1 april 2019. Vervolgens worden alle binnengekomen reacties verwerkt. Op basis van deze inventarisatie wordt duidelijk of er behoefte en draagvlak is om de openingstijden te verruimen. Voor de zomer zijn de resultaten van de enquête bekend. Mocht de uitslag van de enquête leiden tot een verruiming van de openingstijden van de horeca, dan wordt dit meegenomen in het nieuwe Horecabeleid dat in het najaar van 2019 wordt vastgesteld.

“Lelystad, een sprong voorwaarts”

De inventarisatie vloeit voort uit het raadsprogramma Lelystad 2018-2022, “Lelystad, een sprong voorwaarts”, waarin is opgenomen dat er wordt gekeken of er behoefte en draagvlak is voor een verruiming van de openingstijden van de horeca in Lelystad.