Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Boan May Abdel Nor is winnaar Lelystad voorleeswedstrijd

Geplaatst: 7-3-2019

Boan May Abdel Nor van basisschool De Boeier uit Lelystad heeft vanmiddag de lokale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in Lelystad en betrof een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaar zal binnenkort Lelystad vertegenwoordigen in de provinciale finale en wordt wellicht wel De Nationale Voorleeskampioen 2019! De supporters van Rosa Woltjer van BS De Horizon wonnen de prijs voor de beste yell en spandoek.

Voorleeskampioen Flevoland

De Voorleeskampioen van Lelystad Boan las een fragment voor uit het boek Dagboek van een Muts van Rachel Renée Russell. De jury vond dat ze de emoties uit het verhaal goed wist over te brengen. Bovendien las ze heel rustig voor en daardoor was ze goed verstaanbaar. Ook keek ze vaak het publiek in. Dit alles zorgde ervoor dat de jury werd meegezogen in het verhaal. Boan gaat nu als voorleeskampioen meedoen aan de provinciale finale die op 2 april gehouden zal worden in de Kubus in Lelystad.

Spannend

De dertien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door de presentator naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. Tijdens de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannende en zenuwslopende 15 minuten wachten, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Elly van Wageningen uitgesproken. Verder zaten in de jury Marjen van Veen van de Voorleesexpress en Mick van Leeuwen van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Over de Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een spannende leesbevorderingscampagne voor leerlingen in groep 7 en 8. Alle basisscholen kunnen hieraan meedoen. De wedstrijd wordt georganiseerd door Stichting Lezen, de Bibliotheek en de Bibliotheek op School, en vindt dit jaar alweer voor de vijfentwintigste keer plaats!