Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Peter Schot opent Iktoon, dé maand voor de amateurkunst

Geplaatst: 3-6-2019

Met een heerlijk zonnetje en drie podia in het Stadshart Lelystad vond zaterdag 1 juni 2019 de aftrap plaats van de campagne Iktoon. Om 12.00 uur opende Kunst & Cultuur wethouder Peter Schot de maand van de amateurkunst samen met zo’n 100 amateurkunstenaars, dansers, zangers en muzikanten uit Lelystad.

Slag op de gong

Vergezeld door Akke Wiersma, directeur van Kubus, gaf hij met een slag op de gong het startsein voor deze maand in het stadhuis. Daar werd vervolgens gezongen door een heus ‘inloopkoor’ onder de bezielende leiding van Petra van Overeem, bijgestaan door Joshua Buijnink op de piano. Iedere aanwezige kon meezingen. Het was een muzikaal feestje dat voor herhaling vatbaar is. Samen zingen verbindt, blijkt wel uit de reacties zoals "Kan dit niet vaker in het stadhuis plaatsvinden?" of "Een ervaring die ik me blijvend zal herinneren".

Rondleidingen

Naast samen zingen werden er, in kleine groepjes, bezoekers rondgeleid naar de werkkamer van de wethouder om daar in een expositie werken van Arno Kortekaas (keramiek) en schilderijen van Henk Siepel te aanschouwen. De hal van het stadhuis toonde voor de gelegenheid videokunst van multimediakunstenaar André Broens.

Drie podia in de stad

Op drie verschillende plekken kon een ieder in het centrum van de stad de amateurkunst aanschouwen. Dans, slagwerk en zang waren te zien en te horen. Lelystad liet zien hoe rijk we zijn aan mooie initiatieven wat betreft creativiteit en passie voor de kunsten.

Programma

De maand Iktoon kent een uitgebreid programma, zowel landelijk als lokaal. Het Lelystadse programma is te vinden op de website van De Kubus.