Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder, leerkrachten en kinderen vieren oordeel 'goed' voor de Finnjol

Geplaatst: 13-6-2019

De Finnjol heeft het oordeel goed gekregen van inspectie. Dat is een geweldige prestatie aangezien de school twee jaar terug nog als zeer zwak werd beoordeeld. Wethouder Elly van Wageningen ging bij de Finnjol langs om dit samen met de leerkrachten en de kinderen te vieren. De kinderen hadden zongen een lied voor de wethouder en de wethouder deelde een cadeautje uit; voor elke bouw een boek.

Trends

Er zijn drie trends geweest die hebben bijgedragen aan de verbetering van de school. In de eerste plaats is de manier waarop gewerkt wordt aan schoolontwikkeling aangepast. Het gehele team doet hieraan mee; elk teamlid heeft een coördinerende taak binnen een bepaalde werkgroep. Hierdoor is er een grote gezamenlijke betrokkenheid bij het vormgeven van het onderwijs ontstaan.

Daarnaast heeft de school de afgelopen periode de deur opengezet. De samenwerking met diverse partners rond de school is flink versterkt. Zo zijn zij o.a. een echte KiVa-school (KiVa is een anti-pestprogramma), werken ze samen met het jeugdeducatiefonds en is er een intensieve samenwerking met de inpandige peuterspeelzaal van Go!

Zelf doen en ontdekken

Uiteraard is er de afgelopen jaren op de Finnjol ook hard gewerkt aan het verbeteren van het onderwijs en is het onderwijs op een andere manier vormgegeven. Zo wordt er op dit moment gewerkt in units, dat betekent dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in een basisgroep zitten. Dit doen ze omdat ze leren van en met elkaar heel belangrijk vinden. Daarbij leren kinderen op de Finnjol door zelf te doen en te ontdekken, ze krijgen de ruimte om op verschillende manieren met de lesstof bezig te zijn. Uiteraard betekent jezelf ontwikkelen niet alleen leren lezen, schrijven en rekenen. Op de Finnjol leer je van alles over de wereld om je heen. Samen ontdekken we de wereld! 

Open huis

De Finnjol is een openbare basisschool in Lelystad die in september 40 jaar bestaat Bent u ook zo benieuwd naar het onderwijs op de Finnjol? Op 20 juni doet de Finnjol mee met de campagne ‘kom in de klas’ en kunnen potentieel nieuwe leerkrachten een dagje meelopen. Daarnaast heeft de Finnjol op 25 juni van 13.00 tot 14.00 een open huis, zodat geïnteresseerde ouders een kijkje kunnen nemen binnen onze school.