Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Nieuw parkeerapparatuur voor parkeergarages Stadshart

Geplaatst: 5-6-2019

Vanaf dinsdag 11 juni 2019 krijgen de parkeergarages Zilverpark, Neringweg, de Waag, Agoradek en parkeerplaats Ziekenhuisweg nieuw parkeerapparatuur. Hierdoor kunt u straks sneller parkeren en gemakkelijker betalen. De werkzaamheden zullen naar verwachting 5 weken duren. De parkeergarages blijven tijdens de werkzaamheden open.

Waarom deze werkzaamheden?

Door deze apparatuur te vervangen verminderen we de kans op storingen en zorgen we voor nieuwe betaalmogelijkheden. Hierdoor wordt het parkeren eenvoudiger en klantvriendelijker. Deze maatregelen zijn een eerste stap op weg naar een gelijk speelveld voor betaald parkeren in het Stadshart.

Welke werkzaamheden vinden plaats?

De parkeerapparatuur inclusief de betaalautomaten en het camerasysteem worden helemaal vernieuwd. De nieuwe apparatuur wordt voorzien van kentekenherkenning, hierdoor kunt u sneller in- en uitrijden. We voeren alle werkzaamheden per garage tegelijk uit. Hierdoor is er de minste overlast.

Wat is de planning?

Dinsdag 11 juni starten we met de Zilverparkgarage, dit is week 24. Per garage duren de werkzaamheden 1 week.

  • week 24: Zilverpark
  • week 25: Neringweg
  • week 26: Ziekenhuisweg
  • week 27: Waag
  • week 29: Agoradek
    Vanaf 8 juli wordt de rijrichting omgedraaid in het Argoradek.

Wat moet ik doen als ik een abonnement heb?

Als u een abonnement heeft, hoeft u niets te doen, u wordt automatisch geïnformeerd en voorzien van een nieuwe kaart waarmee u gebruik kan blijven maken van de garage zoals u gewend bent. Voor abonnementhouders die hun kenteken hebben doorgegeven, wordt het in- en uitrijden zonder gebruik van een pas een stuk gemakkelijker.

Kentekenherkenning

Voor gebruikers zonder abonnement geldt dat bij het inrijden het kenteken gekoppeld wordt aan het uitgegeven parkeerticket. Na betaling bij de betaalautomaat is het niet meer nodig om bij het uitrijden uw ticket in te voeren. Door kentekenherkenning gaat de slagboom automatisch open en kunt u direct uitrijden. Bewaar wel altijd uw kaartje. Deze heeft u nodig voor de voetgangersentree en wanneer uw kenteken niet leesbaar genoeg is.