Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Wethouder Janneke Sparreboom opent participatiebijeenkomst

Geplaatst: 2-7-2019

Op dinsdag 25 juni organiseerde Huurdersvereniging Ons Belang (HVOB) een themabijeenkomst over participatie. Wethouder Wonen Janneke Sparreboom opende de bijeenkomst.

De bijeenkomst werd met ca 40 personen goed bezocht. Een aantal ervaringsdeskundigen waren aanwezig uit onder meer bewonerscommissie, wijkraden en cliëntenorganisaties in de zorg. Ook deskundigen van bijvoorbeeld gemeente, Centrada en Welzijn waren aanwezig. Alle bevindingen worden verwerkt in een boekje en gedeeld met de gemeente.

Invloed

“Goed dat dit soort bijeenkomsten wordt georganiseerd. Het is belangrijk dat inwoners invloed hebben op hun woonomgeving en hun ideeën voor hun buurt kenbaar kunnen maken. De gemeente wil daarin de drempel zo laag mogelijk maken. Zo kan iedereen in Lelystad bijvoorbeeld ook via ‘Mensen maken de buurt” en of de ideeënmakelaar een idee indienen en helpen we samen met andere instanties om dat idee te realiseren. Bijvoorbeeld door tips, of mensen met elkaar in contact te brengen of met een financiële ondersteuning. “