Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Scholieren De Steiger voorgelicht over veilig fietsgedrag

Geplaatst: 2-7-2019

Scholieren van De Steiger hebben maandag 1 juli voorlichting gekregen over veilig fietsgedrag. De projecten Studio Flits en Your Message Pro worden door Stichting TeamAlert uitgevoerd. Met de projecten wil TeamAlert jongeren bewuster maken van de risico’s die zij lopen in het verkeer.

Your Message PRO

Leerlingen uit het praktijkonderwijs leren door te doen. “Doen” staat ook centraal bij Your Message PRO. Het is van belang dat jongeren een positieve houding krijgen als het gaat om het vertonen van verkeersveilig gedrag. Tijdens het project gaan jongeren in gesprek over hun eigen ervaringen en wordt er een simulatievideo getoond. Tevens doen de jongeren een kennisquiz en ontwikkelen ze een poster bij een slogan over het verkeer.

Studio Flits!

Onder leiding van educatiemedewerkers van TeamAlert verbeelden de jongeren ongewenst en gewenst gedrag op de fiets. Met foto’s creëren de leerlingen hun eigen fotostrip waarin de (gevaarlijke) verkeersituatie centraal staat. Als alle strips af zijn, worden deze besproken. Op deze manier zijn de leerlingen interactief bezig met hun eigen mening over onveilige verkeerssituaties. Met behulp van een simulatievideo brengen de leerlingen de opgedane kennis direct in de praktijk. “Door jongeren te laten zien wat afleiding in het verkeer voor gevolgen kan hebben, merken zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties. Deze bewustwording verhoogt de verkeersveiligheid voor jongeren én andere verkeersdeelnemers. En daar gaat het om”, aldus wethouder Ed Rentenaar. Beide uitvoeringen zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland en Gemeente Lelystad.