Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kampioen EK-hockey 65+ is voorbeeld voor sporten op latere leeftijd

Geplaatst: 17-7-2019

Wethouder Elly van Wageningen van sport heeft Lelystedeling Erik Ormeling gefeliciteerd met het behalen van de gouden medaille met zijn landelijke hockeyteam op de Europese kampioenschappen voor 65-plusserers; de Grand Masters Hockey European Cup in Brasschaat (België). Erik Ormeling maakt deel uit van landelijke team voor 65+, nadat hij hiervoor gevraagd was.

Mooi voorbeeld

Met het behalen van het Europerse kampioenschap heeft het Nederlandse team zich nu ook gekwalificeerd voor het WK 65+ volgend jaar in Japan. “Je bent een mooi voorbeeld van hoe sport op latere leeftijd tot groot succes kan leiden, niet alleen door de topprestatie, maar ook door je inzet en energieke uitstraling,” aldus wethouder Van Wageningen.

Grand Master Hockey European Cup

Tijdens de Grand Master Hockey European Cup speelt iedereen op zijn eigen niveau. Er is een officiële competitie om de Europese beker, maar een aantal teams speelt ook vooral voor het plezier. De teams spelen in verschillende poules. Hoewel het een Europese competitie betreft komen de hockeyers ook van buiten het Europese continent: Amerika en Argentinië doen buiten mededeling mee. De Europese landen die meedoen zijn: België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Italië, Schotland, Spanje en Wales.

Inspiratie

Erik Ormeling is een inspirerend voorbeeld van hoe je ook op latere leeftijd nog intensief kunt sporten en bewegen. “Het is belangrijk dat je – binnen je eigen mogelijkheden – op blijft letten dat je fit blijft. Niet zozeer zodat je op latere leeftijd een topsportprestatie kunt leveren, maar ook om in het dagelijkse leven vitaal te blijven,” aldus Ormeling. Ormeling is zeer actief bij de Lelystadse hockeyclub MHC Lelystad, waar hij jongeren traint. Ook traint hij jongeren in de wijk.