Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Januari

Nieuwsoverzicht

Op initiatief van Bedrijfskring Lelystad (BKL) organiseert Rijkswaterstaat woensdag 23 januari 2019 een informatiebijeenkomst over de verbetering van de infrastructuur van en naar Lelystad. Dit heeft alles te maken met een reeks van ontwikkelingen die op elkaar ingrijpen: de uitbreiding van Lelystad Airport, de groeiende belangstelling voor vestigingen op Lelystad Airport Businesspark (met o.a. Inditex) en de autonome groei van het verkeer op de doorgaande wegen in Flevoland, met name de A6.

Geplaatst: 15-1-2019

Sinds twee maanden is in het Stadshart het nieuwe lunchcafé Brownies & downieS te vinden. Samen met het al eerder geopende Fusionrestaurant Uno is dit lunchcafé een mooie aanvulling op de horeca in het Stadshart. In het lunchcafe van Brownies & downieS in De Promesse wordt het eten en drinken geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. De medewerkers van Brownies & downieS doen zo ervaring op op de arbeidsmarkt.

Geplaatst: 15-1-2019

Irene Medema heeft tijdens het jaarlijkse BKL Gala een Stadscompliment ontvangen uit handen van burgemeester Ina Adema. Het Stadscompliment is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan personen en organisaties als blijk van waardering voor hun inzet voor de Lelystadse gemeenschap.

Geplaatst: 14-1-2019

Tony Merkelbach heeft vanwege zijn uitzonderlijke betrokkenheid bij Lelystad een stadhuispenning ontvangen. De stadhuispenning werd hem op vrijdag 11 januari 2019 door burgemeester Ina Adema overhandigd bij zijn afscheid als directeur van City Marketing Lelystad.

Geplaatst: 11-1-2019

Wethouder Nelly den Os heeft donderdag 10 januari 2019 de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ in ontvangst genomen. De erkenning betekent dat de gemeente Lelystad als werkgever een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid heeft.

Geplaatst: 10-1-2019

Op dinsdag 8 januari zijn tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de namen van de nieuwe onderwijscampus op feestelijke wijze gepresenteerd aan alle medewerkers van de SVOL. De nieuw te bouwen campus in Lelystad zal de naam Porteum dragen.

Geplaatst: 9-1-2019

De ministerraad heeft eind december 2018 ingestemd met het verder in procedure brengen van het ontwerpbesluit tot wijzing van het Luchthavenbesluit Lelystad. Vanaf vrijdag 11 januari tot en met donderdag 21 februari 2019 kunnen zogenoemde ‘zienswijzen’ worden ingediend over dit besluit en op de onderliggende (geactualiseerde) milieueffectrapportage (MER).

Geplaatst: 9-1-2019

Maandag 7 januari 2019 nam wethouder Nelly den Os het eerste exemplaar van de nieuwste uitgave ‘Bijzondere Bomen in Lelystad’ in ontvangst van de samenstellers van het boekje Peter Kouwenhoven en Ab Strijker. Sinds in 2016 het eerste boekje met zeven fiets- en wandelroutes verscheen, zijn al 1.500 boekjes uitgegeven. Deze herdruk, met foto’s, beschrijvingen, details en weetjes van iedere boom, telt een oplage van 1.500 stuks. ‘Ik ben blij verrast dat in Lelystad zoveel belangstelling is voor bijzondere bomen met een bijzonder verhaal’, aldus wethouder Nelly den Os. Het boekje is gratis af te halen bij de balie van het Stadhuis en in de Duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein.

Geplaatst: 7-1-2019

Gemeentesecretaris Nico Versteeg zal in maart 2019, na een dienstverband van bijna 8 jaar, de gemeente Lelystad verlaten. Hij wordt provinciesecretaris/algemeen directeur van de provincie Overijssel.

Geplaatst: 7-1-2019

Ed Voigt heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Lelystad op zaterdag 5 januari 2019 een stadhuispenning ontvangen uit handen van burgemeester Ina Adema. De stadhuispenning werd hem door het college toegekend, vanwege zijn uitzonderlijke betrokkenheid bij Lelystad en de geschiedenis van Lelystad en naamgever ingenieur Lely in het bijzonder.

Geplaatst: 5-1-2019

Het is wethouder sportzaken Elly van Wageningen als nieuw aangetreden coach van het gemeenteteam niet gelukt te winnen van het samengestelde team dat Unicum op de been bracht in de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. De wedstrijd wordt al sinds 1989 op de eerste dag van het nieuwe jaar gespeeld op sportpark Schouw.

Geplaatst: 3-1-2019