Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Unicum wint 30e editie Nieuwjaarswedstrijd met 3-1

Geplaatst: 3-1-2019

Het is wethouder sportzaken Elly van Wageningen als nieuw aangetreden coach van het gemeenteteam niet gelukt te winnen van het samengestelde team dat Unicum op de been bracht in de traditionele Nieuwjaarswedstrijd. De wedstrijd wordt al sinds 1989 op de eerste dag van het nieuwe jaar gespeeld op sportpark Schouw.

Jonge talenten

De gemeente Lelystad kon, door de uitslag van de laatste raadsverkiezingen, een beroep doen op een aantal nieuw in de raad aangetreden en op aan een van de raadsfracties gelieerde jonge talenten. Zo waren daar Ashwin van Stormbroek (PVV), Bart Schopman (VVD) en Danny van der Scheer (D66). Nieuw in de selectie was ook oudgediende Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) die met verve zijn doel verdedigde, maar niet kon voorkomen dat Unicum toch drie keer wist te scoren. Raadslid Henk Schraa (CU) en fractie-assistent Hicham Alaloui (Groen Links) die al langer deel uitmaken van het gemeentelijk selectieteam completeerden de vertegenwoordiging vanuit de gemeenteraad.

Voorsprong

Met de vanuit de gemeentelijke organisatie aangeboden ambtelijke ondersteuning, kon coach Elly van Wageningen een team in het veld brengen dat lang goed tegenwicht bood tegen de van huis uit iets betere en meer ervaren voetballers van de vv. Unicum. Pas vlak voor het rustsignaal kwam de 1-0 op het scorebord; een voorsprong die na rust in korte tijd werd uitgebouwd naar 2-0 en 3-0. Het goede spel van het gemeenteteam werd uiteindelijk nog beloond met een tegengoal, maar dat was onvoldoende om de fel begeerde wisselbeker weer een keer mee te nemen naar het stadhuis. Een gemeentelijke revanche is daarmee weer met een jaar uitgesteld.