Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Praamweg en Trekweg afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden

Geplaatst: 31-1-2019

Als de weersomstandigheden het toelaten, worden van 11 t/m 15 februari onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Praamweg en de Trekweg. Tijdens de werkzaamheden zijn beide wegen afgesloten voor al het doorgaande verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Er is een omleiding ingesteld, waardoor weggebruikers rekening moeten houden met 10 tot 15 minuten extra reistijd. Weersomstandigheden zijn van invloed op de planning van het werk. Gaat het bijvoorbeeld (opnieuw) vriezen in de genoemde periode, dan wordt het werk uitgesteld.

Omleidingsroute voor gemotoriseerd verkeer via Oostvaardersdijk

Vanaf de Knardijk is de Praamweg afgesloten. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Oostvaardersdijk/N701, zowel in de richting van Lelystad naar Almere als andersom. Verkeer kan ook gebruik maken van de A6. Omdat het om buitenwegen gaat, moet rekening gehouden worden met 10 tot 15 minuten extra reistijd.

Omleidingsroute voor fietsers via Kotterbospad

Omdat de Trekweg voor alle verkeer is afgesloten, is er ook een omleidingsroute voor fietsers. Fietsers kunnen nog wel via de Praamweg op het Kotterbospad komen. Via het Kotterbospad (parallel aan de Trekweg) kunnen fietsers richting Almere hun weg vervolgen.

Bereikbaarheid vogelkijkpunt

De Praamweg wordt ter hoogte van het vogelkijkpunt afgesloten. De Grote Praambult is alleen via de Ibisweg te bereiken. Het vogelkijkpunt bij de Kleine Praambult blijft bereikbaar tijdens de werkzaamheden; ook per fiets. Auto’s kunnen hun voertuig in de berm parkeren. Vanaf hier is het vogelkijkpunt te voet bereikbaar.

Reden onderhoudswerkzaamheden

Delen van de Trekweg en Praamweg zijn verzakt door de aanhoudende droogte van afgelopen zomer. De verzakte delen worden verwijderd, waarna de wegconstructie verstevigd wordt. Daarna wordt de rijbaan opnieuw geasfalteerd. Beide buitenwegen worden volledig afgesloten voor alle verkeer, zodat de aannemer veilig en goed kan werken waardoor de uitvoeringsperiode verkort wordt.

Bekijk hier de locatie van de onderhoudswerkzaamheden