Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Onderwijsinspectie geeft Timotheüsschool een ‘Goed’

Geplaatst: 30-1-2019

Wethouder Elly van Wageningen is op bezoek geweest bij de Timotheüsschool om de leerkrachten en de kinderen te feliciteren met de waardering ‘goed’, die zij als eerste school in Lelystad hebben gekregen van de onderwijsinspectie. Om deze mooie prestatie te markeren bracht de wethouder als cadeau een aantal boeken mee voor de school. “Ik ben er trots op dat het harde werken van de leerkrachten van de Timotheüsschool heeft geleid tot de waardering “Goed”, dat is voor zowel leerkrachten als ouders en kinderen een grote verdienste.”

Stimulans

De inspectie heeft deze waardering gegeven op basis van een analyse van de ambities van de school en de realisatie daarvan. Voorheen was een waardering ‘voldoende’ het hoogst haalbare. De inspectie heeft onlangs de waardering ‘goed’ ingevoerd als stimulans voor scholen om verdere kwaliteitsverbetering te realiseren.

Ontwikkeling, ondersteuning, samenwerking en pedagogisch klimaat

De Timotheüsschool heeft op alle onderzochte standaarden voldoende kwaliteit en vier van deze standaarden zijn van goede kwaliteit. De gebieden waar de Timotheüsschool goede kwaliteit biedt zijn in het onderwijsproces: zicht op ontwikkeling, (extra) ondersteuning, samenwerking en in het schoolklimaat op het pedagogisch klimaat.

Nieuwe boeken

Bij het bezoek aan de Timotheüsschool ging de wethouder in gesprek met de directie om hen te feliciteren en om de verschillende onderdelen, waar de school in uitblinkt, door te nemen. Ook een aantal leden van het schoolbestuur was aanwezig. De wethouder ging vervolgens in drie klassen langs om ook met de kinderen in gesprek te gaan over de mooie prestatie van de school en hen een attentie te geven. De kinderen zijn trots op de school en ze waren heel blij met het cadeau van de wethouder: een aantal nieuwe boeken.