Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Netwerkbijeenkomst Prokkel

Geplaatst: 22-1-2019

Woensdag 16 januari 2019 werd in het Stadhuis de provinciale Prokkel-netwerkbijeenkomst gehouden, ter voorbereiding op de Prokkelweek die van 3 tot en met 8 juni gehouden wordt. Wethouder Nelly den Os opende de bijeenkomst. ‘Ik vind het belangrijk om mensen bij elkaar te brengen en wederzijds begrip op te roepen. Uw actieve inbreng zorgt dat de inclusieve samenleving weer een stapje dichterbij komt’, aldus de wethouder.

Prokkel

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.

Stichting Prokkel

Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Kijk voor meer informatie op www.prokkel.nl

De Prokkelweek is ontstaan vanuit het initiatief van het Fonds Verstandelijk gehandicapten waarin zij samen met zeven andere organisaties de ‘Verstandelijk gehandicapten 2-daagse’ organiseerde. Deze acht organisaties vormen samen de ‘Founding Fathers’ van de Prokkelweek. Prokkel is sinds de start in 2007 uitgegroeid van een Verstandelijk gehandicapten 2-daagse naar een Prokkelweek, vol prikkelende ontmoetingen.

In 2019 is de Prokkelweek van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni.