Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Gemeente Lelystad, Ondernemersfonds en Hart van Lelystad werken samen aan een levendig Stadshart

Geplaatst: 30-1-2019

Gemeente Lelystad, Stichting Ondernemersfonds Lelystad Centrum en ondernemersvereniging Hart van Lelystad werken ook in 2019 samen aan een levendig Stadshart. Dit doen ze door de uitvoeringsbijeenkomst 2019 te tekenen.

Plan voor 2019

Dat betekent dat de gemeente reclamegelden van de ondernemers int en deze in de vorm van een subsidie doet toekomen aan het Ondernemersfonds. De ondernemersvereniging Hart van Lelystad heeft in nauwe samenwerking met het Ondernemersfonds een plan van aanpak uitgewerkt om ook in 2019 weer meer bezoekers naar het Stadshart te trekken met leuke en bijzondere evenementen.

Het Ondernemersfonds is in 2018 opgericht toen bleek dat hier draagvlak voor was bij ondernemers. Aan het begin van ieder jaar wordt de uitvoeringsbijeenkomst voor dat jaar getekend.

Stadshart leeft

Wethouder Stadshart Janneke Sparreboom: “Het Stadshart leeft. We merken dat ondernemers gemotiveerd en enthousiast zijn om aantrekkelijke activiteiten voor het winkelend publiek te organiseren. Deze overeenkomst geeft ze de mogelijkheden om dat te doen.”

Stadshart bouwt

Tegelijkertijd gaat er veel gebeuren in het Stadshart: de bestrating in De Promesse en de Waagpassage wordt vernieuwd. Waterpartijen worden aangelegd en bomen geplant in De Promesse. Voor de komende jaren staat de bouw van ruim 400 extra woningen gepland. Met de komst van Parkwijk, het Theaterkwartier en Theaterwonen worden het aantal woningen en de uitgaansfunctie in het Stadshart de komende jaren aanzienlijk uitgebreid. Kijk voor meer informatie op www.lelystad.nl/Stadshartbouwt

Stadshart op Instagram

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Stadshart, meld u dan aan voor de digitale themanieuwsbrief over het Stadshart. Ook via Instagram (@gemeentelelystad) zijn de ontwikkelingen te volgen.

Foto onderschrift: v.l.n.r. Erik Roest, projectleider Stadshart gemeente Lelystad, Gerard van der Meulen, voorzitter Hart van Lelystad, Janneke Sparreboom, wethouder Stadshart, Frank de Graaff, voorzitter Ondernemersfonds (SOLC).