Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Burgemeester en wethouder onderwijs lezen voor op Nationale Voorleesdagen

Geplaatst: 28-1-2019

Burgemeester Ina Adema en wethouder onderwijs Elly van Wageningen hebben voorgelezen op de Nationale Voorleesdagen. Beiden lazen voor uit het boek Een huis voor Harry van Leo Timmers, prentenboek van het jaar 2019.

Elly van Wageningen en Ina Adema lezen voor

Wethouder Elly van Wageningen opende de Nationale Voorleesdagen op woensdag 23 januari bij Integraal Kindcentrum “Het Mozaïek”. Dit deed zij door voor te lezen aan de kinderen van de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en unit 1 en 2 (groepen 1 tot en met 3) en belangstellende ouders. Burgemeester Ina Adema was gevraagd om ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen op donderdag 24 januari tijdens het ontbijt te komen voorlezen bij peuterspeelzaal De Lepelaar.

Het belang van lezen

Leescoördinator Martine Kok van IKC “Het Mozaïek” vertelt waarom lezen zo belangrijk is: “Vlot lezen maakt dat leerlingen teksten beter kunnen begrijpen, hun woordenschat en taalvaardigheid vergroten en meer empathisch vermogen creëren, doordat zij zich leren verplaatsen in de hoofdpersonen in een boek. Niet alleen in wat zij meemaken, maar ook hoe zij zich daarbij voelen. Door lezen op een goede manier aan te bieden en te promoten krijgen leerlingen en ouders plezier in het (voor)lezen en doen zij dit ook thuis, waardoor de leesvaardigheid niet alleen op school geoefend wordt, maar ook thuis. Het zogenaamde leeskilometers maken.”