Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

BAM Wonen levert 25 huurwoningen in de nieuwe woonwijk Warande op

Geplaatst: 25-1-2019

Binnen negen maanden na start bouw heeft BAM Wonen 25 middensegment huurwoningen in de nieuwe woonwijk Warande opgeleverd. Wethouder Wonen en 1e locoburgemeester Janneke Sparreboom van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen hebben symbolisch de gouden sleutel van de huurwoningen aan de eerste nieuwe bewoners overhandigd.

Project Waterfront

Het project Waterfront bestaat uit 25 grondgebonden vrije sector huurwoningen uit de BAM Wooncollectie en zijn afgenomen door twee particuliere beleggers. De woningen zijn aardgasvrij uitgevoerd en hebben een EPC van < 0,26. De woningen zijn voorzien van een luxe keuken, sanitair en vloerverwarming op alle verdiepingen voor maximaal comfort. Alle woningen zijn verhuurd.

Grote interesse

Wethouder Janneke Sparreboom: “De oplevering van deze woningen, de grote interesse en de snelheid waarmee de woningen door belangstellenden zijn ingevuld, tonen aan dat hier een segment van de woningmarkt is aangeboord waaraan behoefte is. BAM heeft dat goed aangevoeld. Andere ontwikkelaars en beleggers volgen dat goede voorbeeld en zijn bezig met de realisering van bouwplannen voor vrije sector huurwoningen. Ik feliciteer BAM Wonen én de nieuwe bewoners van deze woningen met het opgeleverde product.”

Warande

Waterfront maakt deel uit van plangebied De Olmen binnen de nieuwe Lelystadse woonwijk Warande. Warande is een nieuw stadsdeel in het zuiden van de gemeente Lelystad. Warande grenst aan de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout, onderdeel van Nationaal Park Het Nieuwe Land. De nieuwe woonwijk verbindt door de ligging letterlijk de stad aan de natuur. De wijk wordt groen en waterrijk. Vanuit het project Waterfront lopen de bewoners straks via groene verbindingen naar het nabije Wijkplein Warande met o.a. basisschool, kinderopvang, supermarkt en huisartsenpraktijk. Of wandelen voor hun plezier door de wijk en genieten van de aangelegde parkbossen en waterpartijen. Voor Waterfront is het Olmenpark de dichtstbijzijnde groenvoorziening. Aan de voorzijde vormen de woningen één front naar de door Warande lopende vaart.