Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Februari

Nieuwsoverzicht

Wilt u meedenken over de toekomst van Lelystad? Ziet u kansen voor Lelystad en wilt u uw bijdrage leveren aan de stad? Dan bent u van harte uitgenodigd om samen met ons de tweede bouwsteen voor de Omgevingsvisie, het Ruimtelijk Raamwerk van Lelystad, te maken.

Geplaatst: 8-2-2019

ENGIE, Provincie Flevoland en de gemeente Lelystad versterken hun samenwerking om diverse duurzame ontwikkelingen op en rondom Flevokust Haven en de Maxima-centrale te realiseren. Daarom vernieuwen ze de in januari 2017 gesloten intentieovereenkomst.

Geplaatst: 7-2-2019

De werkzaamheden aan de N307 Houtribweg bij Lelystad lopen twee dagen vertraging op en worden volgens de nieuwe planning op dinsdag 12 februari afgerond.

Geplaatst: 6-2-2019

Het college kan ieder jaar collectieve festiviteiten aanwijzen. Dagen of dagdelen die hiervoor in aanmerking komen zijn algemeen erkende feestdagen, zowel landelijk als lokaal. Op deze dagen is het voor horeca-inrichtingen toegestaan meer geluid te produceren dan op andere dagen is toegestaan. Ook kunnen op de aangewezen dagen afwijkende openingstijden gelden voor horeca-inrichtingen.

Geplaatst: 6-2-2019

Met ingang van woensdag 6 februari 2019, 9:00 uur, liggen de kandidatenlijsten en ondersteuningsverklaringen voor de op woensdag 20 maart 2019 te houden verkiezing van de leden van de provinciale staten in Flevoland, ter inzage bij de Stadswinkel in het stadhuis van Lelystad, Stadhuisplein 2. De kandidatenlijsten zijn tijdens openingstijden van de Stadswinkel in te zien.

Geplaatst: 5-2-2019

Radio Lelystad is vanaf 2 februari ook via Ziggo (36), KPN (1395) en andere glasvezelkanalen te beluisteren. Daarnaast start het lokale radiostation voor de zomer met het uitzenden van tv, zoals raadsuitzendingen. ‘Doordat onze programma’s nu ook thuis te beluisteren zijn, komen we nog meer in verbinding met de inwoners van Lelystad’, zegt voorzitter Frans Loos.

Geplaatst: 4-2-2019

In opdracht van gemeente Lelystad voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder werkzaamheden uit in het Stadshart. Deze vinden plaats tot medio 2019. Het betreft een deel van de straten De Promesse, Agorahof en Waagpassage. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, zodat het Stadshart bereikbaar blijft.

Geplaatst: 4-2-2019

De onlangs aangekondigde onderhoudswerkzaamheden aan de Trekweg, Praamweg en Meeuwenweg worden vanwege de weersverwachting uitgesteld. De werkzaamheden zouden van 4 t/m 8 februari 2019 plaatsvinden en zijn nu verplaatst naar week 7 (11 t/m 15 februari 2019), mits de weersomstandigheden het toelaten.

Geplaatst: 4-2-2019