Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Lelystadse kringloopwinkel doneert ton aan goede doelen

Geplaatst: 19-2-2019

Vrijdag 15 februari 2019 heeft kringloopwinkel De Groene Sluis in Lelystad een recordbedrag van liefst 100.000 euro verdeeld onder bijna 50 goede doelen in en rond Lelystad. De kringloopwinkel deelt elk jaar zijn winst uit. Wim Cruiming van De Groene Sluis is ontzettend trots op het bereikte resultaat. ‘De groei komt onder andere door een hoge gunfactor van mensen uit Lelystad en omgeving die hun nog bruikbare spullen graag bij onze kringloopwinkel inleveren. Daarnaast hebben we meer dan honderd enthousiaste vrijwilligers die elke dag actief zijn bij het innemen, sorteren, prijzen en verkopen van de ingekomen goederen.’

Goede doelen

Kringloopwinkel De Groene Sluis maakt sinds de oprichting in 2011 winst die onder verschillende goede doelen verdeeld wordt. In de afgelopen jaren is het bedrag gegroeid van 7.500 euro naar een recordbedrag van 100.000 euro. Stichting Leergeld Lelystad, het Belevenissenbos en de Voedselbank Lelystad zijn voorbeelden van organisaties die een geldbedrag ontvingen.

Duurzaam en sociaal

In kringloopwinkel De Groene Sluis komen duurzame en sociale doelstellingen bij elkaar. De winkel is een gezellige ontmoetingsplek voor klanten en vrijwilligers. Alles wat tweedehands wordt gekocht hoeft niet nieuw geproduceerd te worden, waardoor er minder CO2 uitstoot is. In een kringloopwinkel kopen is dus niet alleen fijn voor de portemonnee, maar ook goed voor de samenleving en het milieu.

Meer informatie is te vinden op www.degroenesluis.nl