Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Kandidatenlijsten en lijstnummers provinciale statenverkiezingen vastgesteld

Geplaatst: 8-2-2019

De kandidatenlijsten voor de verkiezing van de leden van de provinciale staten van Flevoland zijn op vrijdag 8 februari 2019 onherroepelijk vastgesteld. Dit gebeurde tijdens een openbare zitting van het centraal stembureau.

16 partijen

Op maandag 4 februari 2019 moesten alle partijen de kandidatenlijsten bij het centraal stembureau inleveren. In Flevoland doen 16 partijen mee aan de provinciale statenverkiezingen. Nieuw in Flevoland zijn DENK, Forum voor Democratie en Respect!.

Lijstnummering

In een openbare zitting van het centraal stembureau is de lijstnummering vastgesteld. Voor de zittende partijen is dit gebeurd op basis van het aantal behaalde zetels bij de vorige provinciale statenverkiezingen. De nieuwe partijen en de partijen die bij de vorige provinciale statenverkiezingen geen zetel hebben gehaald, hebben aan de hand van een loting een lijstnummer toegewezen gekregen.

Lijsten openbaar

De kandidatenlijsten liggen ter inzage bij de Stadswinkel in het stadhuis van Lelystad (Stadhuisplein 2) en zijn onder meer te vinden via www.flevoland.nl/verkiezingen en op www.lelystad.nl/verkiezingen.

20 maart verkiezingen

De provinciale statenverkiezingen vinden dit jaar plaats op woensdag 20 maart. Iedereen in Flevoland die 18 jaar of ouder is, in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit en staat ingeschreven in een Flevolandse gemeente mag die dag gaan stemmen, ook kunnen stemgerechtigden die dag hun stem uitbrengen voor de Waterschapsverkiezingen.

Download het officële proces-verbaal over geldigheid en nummering kandidatenlijsten