Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Amateurkunst in de schijnwerpers

Geplaatst: 13-2-2019

In de werkkamer van wethouder Peter Schot zijn sinds begin dit jaar werken te zien van de Lelystadse amateurkunstenaars Henk Siepel en Arno Kortekaas. ‘Ik ben trots op alle initiatieven en activiteiten die de inwoners van Lelystad ontplooien en die onze stad de moeite waard maken. Met het beschikbaar stellen van mijn werkkamer als tijdelijke expositieruimte hoop ik de Lelystadse amateurkunstenaars een duwtje in de rug te kunnen geven’, aldus wethouder Schot.

Henk Siepel

‘Ik vind het een hele eer dat ik ben gevraagd om mijn kunstwerken hier te mogen exposeren’, vertelt Henk Siepel. Peter Schot heeft de vijf aquarellen die op zijn werkkamer hangen zelf uitgezocht. ‘Een homogene collectie’, aldus Henk Siepel over de keuze van de wethouder. Henk Siepel woont sinds 1978 in Lelystad. Hier leerde hij zijn inspiratiebronnen kennen. De landschappen met hoge luchten, de weidsheid van het polderland en de veranderende kustlijn. En ook de havenstadjes en de landschappen van het omringende oude land. Door de jaren heen heeft hij veel werk gemaakt –aquarellen, tekeningen en etsen-, waarin de geschiedenis van Lelystad en omgeving zichtbaar wordt. Henk Siepel won in 2018 de Amateurkunstprijs beeldende kunst Lelystad.

Arno Kortebaas

Op de sidetables –gemaakt door Flevodrome- zijn negen keramieken kunstwerken van Arno Kortekaas te zien. ‘Als (amateur)kunstenaar voelt het goed als je je werk, waar vaak vele uren in zitten, op een of andere manier kunt laten zien. Maar ik vind vooral het initiatief van de wethouder erg goed, omdat hij de amateurkunst in zijn portefeuille heeft. In de vele jaren dat ik bezig ben met keramiek, ben ik niet eerder tegengekomen dat de politiek zo bewust de amateurkunst ondersteunt door de gelegenheid te geven om werk te tonen’, zegt Arno Kortekaas enthousiast.

Wisselende exposities

Wethouder Kunst & Cultuur Peter Schot stelt zijn werkkamer beschikbaar als expositieruimte. Elk half jaar worden een of meerdere Lelystadse amateurkunstenaars in de gelegenheid gesteld om hun werk tentoon te stellen.

Foto-onderschrift: Wethouder Kunst & Cultuur Peter Schot biedt Lelystadse amateurkunstenaars een podium door zijn werkkamer beschikbaar te stellen voor exposities. Foto’s: Fotostudio Wierd