Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Fietspad Dronterweg nog dicht tot 22 november

Geplaatst: 22-10-2019

Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen weken lopen de werkzaamheden aan het fietspad Dronterweg uit. De geplande opening van vrijdag 1 november is verplaatst naar vrijdag 22 november 2019. Tot die tijd blijft het fietspad gesloten voor alle gebruikers.

Planning

Het fietspad langs de Dronterweg is sinds september gesloten vanwege werkzaamheden door de Provincie Flevoland. In de originele planning kon het fietspad op vrijdag 1 november weer open. Na het verwijderen van het asfalt volgde echter een periode van flinke regenbuien. De fundering waarop het beton moet worden aangebracht, is hierdoor doorweekt geraakt. Daardoor kan het zware materieel dat het beton moet aanbrengen er niet overheen rijden. Daarnaast zijn ook (relatief) droge omstandigheden nodig om het beton zelf aan te kunnen brengen. Omdat beton een uithardingsperiode van minimaal drie weken kent, moest de geplande opleverdatum naar achteren geschoven worden.

Werkzaamheden

De voornaamste werkzaamheden aan het fietspad bestaan uit het vervangen van het asfalt door beton. Daarnaast worden de verschillende bochten veiliger ingericht: ze worden flauwer gemaakt en voorzien van LED-verlichting. Op de kruisingen met de Roodbeenweg en het Lisdoddepad zijn inmiddels veilige fietsoversteken aangelegd. 

Extra bus

Vanwege de afsluiting van het fietspad rijdt een extra bus 163 van Dronten naar Lelystad. Deze extra dienst (om 15.00 uur) wordt gehandhaafd tot het einde van het project.

Op de hoogte blijven

Meer informatie over deze werkzaamheden zijn te vinden op de website van de provincie Flevoland, waar ook haar kanalen voor actuele informatie zijn vermeld.